Varkensgebraad met spinaziestoemp
Varkensgebraad met spinaziestoemp

Varkensgebraad met spinaziestoemp

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 34.8 g
Eiwit 41.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de gebraden in een grote ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over. Kruid met de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  7. Kook ondertussen de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verwarm de diepgevroren spinazie met 1 dl water in een kookpot op een zacht vuur.

  9. Doe 20 min. voor het einde van de baktijd de spekreepjes bij de gebraden.

  10. Pureer de aardappelen en voeg de spinazie toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het ± 10 min. rusten. Giet 4 dl water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Verwijder de laurierblaadjes en giet de saus in een kleine kookpot. Breng aan de kook en bind met de instantsausbinder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de gebraden in een grote ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over. Kruid met de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  7. Kook ondertussen de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verwarm de diepgevroren spinazie met 1 dl water in een kookpot op een zacht vuur.

  9. Doe 20 min. voor het einde van de baktijd de spekreepjes bij de gebraden.

  10. Pureer de aardappelen en voeg de spinazie toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het ± 10 min. rusten. Giet 4 dl water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Verwijder de laurierblaadjes en giet de saus in een kleine kookpot. Breng aan de kook en bind met de instantsausbinder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 34.8 g
Eiwit 41.6 g

Bekijk het recept digitaal