- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met spinaziestoemp
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de gebraden in een grote ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over. Kruid met de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwarm de diepgevroren spinazie met 1 dl water in een kookpot op een zacht vuur.
-
Doe 20 min. voor het einde van de baktijd de spekreepjes bij de gebraden.
-
Pureer de aardappelen en voeg de spinazie toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het ± 10 min. rusten. Giet 4 dl water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Verwijder de laurierblaadjes en giet de saus in een kleine kookpot. Breng aan de kook en bind met de instantsausbinder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de gebraden in een grote ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over. Kruid met de tijm, de laurierblaadjes, peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de aardappelen ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwarm de diepgevroren spinazie met 1 dl water in een kookpot op een zacht vuur.
-
Doe 20 min. voor het einde van de baktijd de spekreepjes bij de gebraden.
-
Pureer de aardappelen en voeg de spinazie toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het ± 10 min. rusten. Giet 4 dl water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Verwijder de laurierblaadjes en giet de saus in een kleine kookpot. Breng aan de kook en bind met de instantsausbinder.