Varkenshaas met in rode wijn gemarineerde peertjes
Varkenshaas met in rode wijn gemarineerde peertjes

Varkenshaas met in rode wijn gemarineerde peertjes

3 u. 30 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 31.1 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Giet de rode wijn bij de uitgelekte babypeertjes. Meng er een mespunt kaneel en 1 eetl. suiker onder. Laat ten minste 3 u trekken (de peertjes zullen rood kleuren).

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Kruid met een snuifje tijm, peper en zout.

  5. Blus met de citroenjenever en 1 dl kalfsfond. Laat afgedekt verder gaar worden op een zachter vuur gedurende 18 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Roer tussenin eens om en voeg indien nodig wat kalfsfond toe.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten goed los met de rest van de kalfsfond en laat even inkoken. Voeg de room en de aalbessengelei toe en laat 2 min. koken.

  7. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  8. Intussen verwarmt u de babypeertjes in de rode wijn.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik ze op de borden. Lepel er wat saus over en geef er de babypeertjes bij. Dien op met hertoginnenaardappeltjes en gestoofd witloof.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Giet de rode wijn bij de uitgelekte babypeertjes. Meng er een mespunt kaneel en 1 eetl. suiker onder. Laat ten minste 3 u trekken (de peertjes zullen rood kleuren).

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Kruid met een snuifje tijm, peper en zout.

  5. Blus met de citroenjenever en 1 dl kalfsfond. Laat afgedekt verder gaar worden op een zachter vuur gedurende 18 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Roer tussenin eens om en voeg indien nodig wat kalfsfond toe.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten goed los met de rest van de kalfsfond en laat even inkoken. Voeg de room en de aalbessengelei toe en laat 2 min. koken.

  7. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  8. Intussen verwarmt u de babypeertjes in de rode wijn.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik ze op de borden. Lepel er wat saus over en geef er de babypeertjes bij. Dien op met hertoginnenaardappeltjes en gestoofd witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 31.1 g
Eiwit 25.2 g

Bekijk het recept digitaal