Varkenshaasje gevuld met abrikoos en basilicum
Varkenshaasje gevuld met abrikoos en basilicum

Varkenshaasje gevuld met abrikoos en basilicum

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 29.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de abrikozen in fijne reepjes.

  4. Snipper de basilicum fijn.

  5. Bereiding:
  6. Enkele uren vooraf (± 15 min.)
  7. Snij het varkenshaasje met een scherp mes 2 keer door in de lengte. Als u het vlees insnijdt, ga dan niet tot tegen de rand. U bekomt zo drie keer de lengte van het oorspronkelijke haasje. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de marinade.

  8. Bestrijk een derde van het varkenshaasje met uienkonfijt en verdeel er de abrikozen over. Bestrooi met fijngesnipperde basilicum. Plooi het eerste stuk dicht.

  9. Bestrijk nu ook het tweede stuk van het varkenshaasje met uienkonfijt en beleg opnieuw met abrikozen en basilicum. Plooi nu helemaal dicht en rol er het spek rond. Steek vast met prikkertjes of bind samen met keukentouw.

  10. Op het moment zelf (15 à 25 min. op de barbecue)
  11. Bak het varkenshaasje 15 à 25 min. op een matig warme grill, afhankelijk van de dikte.

  12. Afwerking:
  13. Snij het varkenshaasje in dikke, schuine sneden. Serveer met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en eventueel een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de abrikozen in fijne reepjes.

  4. Snipper de basilicum fijn.

  5. Bereiding:
  6. Enkele uren vooraf (± 15 min.)
  7. Snij het varkenshaasje met een scherp mes 2 keer door in de lengte. Als u het vlees insnijdt, ga dan niet tot tegen de rand. U bekomt zo drie keer de lengte van het oorspronkelijke haasje. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de marinade.

  8. Bestrijk een derde van het varkenshaasje met uienkonfijt en verdeel er de abrikozen over. Bestrooi met fijngesnipperde basilicum. Plooi het eerste stuk dicht.

  9. Bestrijk nu ook het tweede stuk van het varkenshaasje met uienkonfijt en beleg opnieuw met abrikozen en basilicum. Plooi nu helemaal dicht en rol er het spek rond. Steek vast met prikkertjes of bind samen met keukentouw.

  10. Op het moment zelf (15 à 25 min. op de barbecue)
  11. Bak het varkenshaasje 15 à 25 min. op een matig warme grill, afhankelijk van de dikte.

  12. Afwerking:
  13. Snij het varkenshaasje in dikke, schuine sneden. Serveer met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en eventueel een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 29.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rouge Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal