- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje gevuld met abrikoos en basilicum
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rouge Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de abrikozen in fijne reepjes.
-
Snipper de basilicum fijn.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (± 15 min.)
-
Snij het varkenshaasje met een scherp mes 2 keer door in de lengte. Als u het vlees insnijdt, ga dan niet tot tegen de rand. U bekomt zo drie keer de lengte van het oorspronkelijke haasje. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de marinade.
-
Bestrijk een derde van het varkenshaasje met uienkonfijt en verdeel er de abrikozen over. Bestrooi met fijngesnipperde basilicum. Plooi het eerste stuk dicht.
-
Bestrijk nu ook het tweede stuk van het varkenshaasje met uienkonfijt en beleg opnieuw met abrikozen en basilicum. Plooi nu helemaal dicht en rol er het spek rond. Steek vast met prikkertjes of bind samen met keukentouw.
-
Op het moment zelf (15 à 25 min. op de barbecue)
-
Bak het varkenshaasje 15 à 25 min. op een matig warme grill, afhankelijk van de dikte.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in dikke, schuine sneden. Serveer met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en eventueel een groene salade.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rouge Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de abrikozen in fijne reepjes.
-
Snipper de basilicum fijn.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (± 15 min.)
-
Snij het varkenshaasje met een scherp mes 2 keer door in de lengte. Als u het vlees insnijdt, ga dan niet tot tegen de rand. U bekomt zo drie keer de lengte van het oorspronkelijke haasje. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de marinade.
-
Bestrijk een derde van het varkenshaasje met uienkonfijt en verdeel er de abrikozen over. Bestrooi met fijngesnipperde basilicum. Plooi het eerste stuk dicht.
-
Bestrijk nu ook het tweede stuk van het varkenshaasje met uienkonfijt en beleg opnieuw met abrikozen en basilicum. Plooi nu helemaal dicht en rol er het spek rond. Steek vast met prikkertjes of bind samen met keukentouw.
-
Op het moment zelf (15 à 25 min. op de barbecue)
-
Bak het varkenshaasje 15 à 25 min. op een matig warme grill, afhankelijk van de dikte.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in dikke, schuine sneden. Serveer met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en eventueel een groene salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rouge Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje