- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje in sjalotsaus met gewokte flouwer sprouts
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in 6 gelijke stukken.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak intussen een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken vlees 10 à 15 min. gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten goudbruin. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat volledig inkoken. Overgiet met de runderfond en laat tot 1/3 inkoken.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of brede braadpan en roerbak de krielaardappelen, het knoflook en de flower sprouts 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en lepel er de sjalotsaus over. Serveer met de krielaardappelen en de flower sprouts en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in 6 gelijke stukken.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak intussen een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken vlees 10 à 15 min. gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten goudbruin. Voeg de rode wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat volledig inkoken. Overgiet met de runderfond en laat tot 1/3 inkoken.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of brede braadpan en roerbak de krielaardappelen, het knoflook en de flower sprouts 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en lepel er de sjalotsaus over. Serveer met de krielaardappelen en de flower sprouts en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières