- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen tripel Bier Honingkleurig abdijbier van hoge gisting, 9% vol. Heeft een geurig parfum en een kruidige smaak. Krachtige en volle afdronk. De tripel hergist in de fles, zodat een licht bezinksel mogelijk is. Wijn Coteaux du Tricastin A.C. M. Chapoutier Wijn Deze rode rhônewijn is gemaakt op een milieubewuste, biodynamische wijze. De smaak is fruitig, soepel en kruidig. In de finale ontdekt u een toets pure chocolade.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij het varkenshaasje in 4 stukken.
-
Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (± 5 min.).
-
Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel.
-
Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.
-
Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen.
-
Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele min. onder de grill tot de kaas smelt.
-
Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met frietjes en een gemengd slaatje met tomaten.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen tripel Bier Honingkleurig abdijbier van hoge gisting, 9% vol. Heeft een geurig parfum en een kruidige smaak. Krachtige en volle afdronk. De tripel hergist in de fles, zodat een licht bezinksel mogelijk is. Wijn Coteaux du Tricastin A.C. M. Chapoutier Wijn Deze rode rhônewijn is gemaakt op een milieubewuste, biodynamische wijze. De smaak is fruitig, soepel en kruidig. In de finale ontdekt u een toets pure chocolade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij het varkenshaasje in 4 stukken.
-
Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (± 5 min.).
-
Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel.
-
Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.
-
Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen.
-
Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele min. onder de grill tot de kaas smelt.
-
Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met frietjes en een gemengd slaatje met tomaten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen tripel Bier Honingkleurig abdijbier van hoge gisting, 9% vol. Heeft een geurig parfum en een kruidige smaak. Krachtige en volle afdronk. De tripel hergist in de fles, zodat een licht bezinksel mogelijk is. Wijn Coteaux du Tricastin A.C. M. Chapoutier Wijn Deze rode rhônewijn is gemaakt op een milieubewuste, biodynamische wijze. De smaak is fruitig, soepel en kruidig. In de finale ontdekt u een toets pure chocolade.