Varkenshaasje met chutney
Varkenshaasje met chutney

Varkenshaasje met chutney

55 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 86.5 g
Eiwit 38.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (De chutney maakt u best 1 of 2 dagen vooraf, zo kan de smaak zich volop ontwikkelen.)

  4. Snij het fruit in stukjes en doe in een kookpot met de rietsuiker en de ciderazijn.

  5. Schil de gember en snipper fijn. Snipper ook de ui fijn. Voeg de gember en ui bij het fruit.

  6. Voeg het citroensap, de pili-pili, de kaneel en de nootmuskaat toe. Dek af en laat gedurende 15 min. sudderen. Voeg de dennenpitten toe en laat nog 5 min. stoven zonder deksel.

  7. Bereiding:
  8. Schik het varkenshaasje in een ovenschotel. Meng de sojasaus met 1 eetl. arachideolie en de bruine suiker en lepel over het vlees. Dek goed af met aluminiumfolie en laat 45 min. bakken in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  9. Haal de aluminiumfolie weg, kruid met peper en zout en besprenkel met 1 eetl. arachideolie. Laat nog 15 min. bakken op 180 °C.

  10. Haal het vlees uit de schotel. Giet de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet door een zeef in een steelpannetje, breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in nootjes en schep er de chutney rond (u kan hem koud of lauw serveren).

  13. Geef er hertoginnenaardappelen of tarwegraantjes bij.

Tip

kookTips - De chutney is vlak na de bereiding nog vrij vloeibaar, na afkoeling krijgt u een mooi gebonden bereiding. - Chutney is ook heel lekker bij de barbecue en bij koude schotels. - Als u de chutney goed afgesloten in de koelkast zet, blijft hij nog enkele weken houdbaar. - U kan naar hartelust combineren: fruit (pruimen, nectarines, sinaasappelen, meloen, appelen, peren, enz.), groenten (paprika, aubergine, courgette, look, enz.), gedroogd fruit (dadels, rozijnen, vijgen, noten, enz.) en kruiden (paprika, gember, komijn, kerrie, enz.). Voorzie ongeveer 1 kg fruit of groenten voor de aangegeven hoeveelheid suiker, azijn en citroensap.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (De chutney maakt u best 1 of 2 dagen vooraf, zo kan de smaak zich volop ontwikkelen.)

  4. Snij het fruit in stukjes en doe in een kookpot met de rietsuiker en de ciderazijn.

  5. Schil de gember en snipper fijn. Snipper ook de ui fijn. Voeg de gember en ui bij het fruit.

  6. Voeg het citroensap, de pili-pili, de kaneel en de nootmuskaat toe. Dek af en laat gedurende 15 min. sudderen. Voeg de dennenpitten toe en laat nog 5 min. stoven zonder deksel.

  7. Bereiding:
  8. Schik het varkenshaasje in een ovenschotel. Meng de sojasaus met 1 eetl. arachideolie en de bruine suiker en lepel over het vlees. Dek goed af met aluminiumfolie en laat 45 min. bakken in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  9. Haal de aluminiumfolie weg, kruid met peper en zout en besprenkel met 1 eetl. arachideolie. Laat nog 15 min. bakken op 180 °C.

  10. Haal het vlees uit de schotel. Giet de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet door een zeef in een steelpannetje, breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in nootjes en schep er de chutney rond (u kan hem koud of lauw serveren).

  13. Geef er hertoginnenaardappelen of tarwegraantjes bij.

Tip

kookTips - De chutney is vlak na de bereiding nog vrij vloeibaar, na afkoeling krijgt u een mooi gebonden bereiding. - Chutney is ook heel lekker bij de barbecue en bij koude schotels. - Als u de chutney goed afgesloten in de koelkast zet, blijft hij nog enkele weken houdbaar. - U kan naar hartelust combineren: fruit (pruimen, nectarines, sinaasappelen, meloen, appelen, peren, enz.), groenten (paprika, aubergine, courgette, look, enz.), gedroogd fruit (dadels, rozijnen, vijgen, noten, enz.) en kruiden (paprika, gember, komijn, kerrie, enz.). Voorzie ongeveer 1 kg fruit of groenten voor de aangegeven hoeveelheid suiker, azijn en citroensap.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 86.5 g
Eiwit 38.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vila Regia D.O.C. Douro Portugal Elegante en fruitige rode wijn uit de Dourovallei (Noord-Portugal) met een intense kleur en eenfijn boeket van rood fruit, vanille en kokos.

Bekijk het recept digitaal