- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met koolraap en appel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Schil de koolraap en snij in stukjes.
-
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 à 20 min. afgedekt verder garen op een zacht vuurtje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de koolraap 2 à 3 min.
-
Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl gevogeltefond.
-
Kruid met peper, zout en de tijm. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Voeg de sjalotten toe en overgiet met de rest van de gevogeltefond.
-
Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Leper er de saus rond en serveer met de aardappelen en de saus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Schil de koolraap en snij in stukjes.
-
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 à 20 min. afgedekt verder garen op een zacht vuurtje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de koolraap 2 à 3 min.
-
Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl gevogeltefond.
-
Kruid met peper, zout en de tijm. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Voeg de sjalotten toe en overgiet met de rest van de gevogeltefond.
-
Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Leper er de saus rond en serveer met de aardappelen en de saus.