Varkenshaasje met koolraap en appel
Varkenshaasje met koolraap en appel

Varkenshaasje met koolraap en appel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 44.2 g
Eiwit 36 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Schil de koolraap en snij in stukjes.

  4. Schil de appelen en snij het vruchtvlees in stukjes.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 à 20 min. afgedekt verder garen op een zacht vuurtje.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de koolraap 2 à 3 min.

  10. Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl gevogeltefond.

  11. Kruid met peper, zout en de tijm. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Voeg de sjalotten toe en overgiet met de rest van de gevogeltefond.

  13. Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn.

  14. Afwerking:
  15. Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Leper er de saus rond en serveer met de aardappelen en de saus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  3. Schil de koolraap en snij in stukjes.

  4. Schil de appelen en snij het vruchtvlees in stukjes.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 à 20 min. afgedekt verder garen op een zacht vuurtje.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de koolraap 2 à 3 min.

  10. Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl gevogeltefond.

  11. Kruid met peper, zout en de tijm. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Voeg de sjalotten toe en overgiet met de rest van de gevogeltefond.

  13. Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn.

  14. Afwerking:
  15. Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Leper er de saus rond en serveer met de aardappelen en de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 44.2 g
Eiwit 36 g

Bekijk het recept digitaal