Varkenshaasje met kruidig notenkorstje en geroosterde groenten
Varkenshaasje met kruidig notenkorstje en geroosterde groenten

Varkenshaasje met kruidig notenkorstje en geroosterde groenten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 726 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 64 g
Suiker 22 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 46.5 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.

  2. Snij de courgettes in de lengte in 4 en dan in stukjes.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.

  4. Snij de uien in partjes en hak het knoflook grof.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan beide kanten goudbruin.

  7. Mix de cashewnoten, de mosterd, het paneermeel, het knoflook, de peterselie en de salie met de staafmixer of in een blender. Meng er de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout onder.

  8. Leg het varkenshaasje in het midden van een bakplaat met bakpapier en kruid met peper en zout. Verdeel de mengeling over het varkenshaasje en druk goed aan.

  9. Leg er de zoete aardappelen, de courgette, de broccoli en de ui rond. Besprenkel met de olijfolie en meng onder elkaar. Kruid met peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep er de groenten en de zoete aardappelen bij en werk af met een schepje Griekse yoghurt. Bestrooi die met de piment d'espelette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.

  2. Snij de courgettes in de lengte in 4 en dan in stukjes.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.

  4. Snij de uien in partjes en hak het knoflook grof.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan beide kanten goudbruin.

  7. Mix de cashewnoten, de mosterd, het paneermeel, het knoflook, de peterselie en de salie met de staafmixer of in een blender. Meng er de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout onder.

  8. Leg het varkenshaasje in het midden van een bakplaat met bakpapier en kruid met peper en zout. Verdeel de mengeling over het varkenshaasje en druk goed aan.

  9. Leg er de zoete aardappelen, de courgette, de broccoli en de ui rond. Besprenkel met de olijfolie en meng onder elkaar. Kruid met peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep er de groenten en de zoete aardappelen bij en werk af met een schepje Griekse yoghurt. Bestrooi die met de piment d'espelette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 726 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 64 g
Suiker 22 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 46.5 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwak Amber Amberbier Wijn Rosso Piceno D.O.C. `Farnio' Garofoli Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal