Varkenshaasje met limoenpersillade en zoete aardappel
Varkenshaasje met limoenpersillade en zoete aardappel

Varkenshaasje met limoenpersillade en zoete aardappel

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 30 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  3. Rasp de schil van de limoenen (niet het wit).

  4. Hak de rozemarijnblaadjes grof en rits de tijmblaadjes van de takjes.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Smelt de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan.

  9. Meng ondertussen het paneermeel met de peterselie, de tijm, de limoenzeste en het knoflook.

  10. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en bestrijk het met de mosterd. Verdeel er het peterseliemengsel over.

  11. Doe de stukken zoete aardappel in een andere ovenschaal en meng er de fijngehakte rozemarijn en 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet samen met het vlees 45 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verwijder ondertussen de harde kern van het witloof en snipper fijn. Meng er de veldsla, 3 eetl. olijfolie en de azijn onder en kruid met peper en zout.

  13. Zet het varkenshaasje nog 4 à 5 min. onder een hete grill. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  14. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 190 °C en laat de aardappelen nog 10 min. garen.

  15. Afwerking:
  16. Snij het vlees in sneetjes en giet er wat braadvocht over. Serveer met de zoete aardappelen en het witloofslaatje.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (± 30 min.) 1 Schil 125 g zoete aardappelen en snij in blokjes. Verwijder de harde kern van 1/2 stronk witloof en snipper fijn. Snij 25 g varkenshaasje (beenhouwerij) in kleine stukjes. 2 Kook de groenten 15 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd het vlees toe. 3 Meng er 5 blaadjes fijngesnipperde platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie en 1 mespunt peper onder. Mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  3. Rasp de schil van de limoenen (niet het wit).

  4. Hak de rozemarijnblaadjes grof en rits de tijmblaadjes van de takjes.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Smelt de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan.

  9. Meng ondertussen het paneermeel met de peterselie, de tijm, de limoenzeste en het knoflook.

  10. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en bestrijk het met de mosterd. Verdeel er het peterseliemengsel over.

  11. Doe de stukken zoete aardappel in een andere ovenschaal en meng er de fijngehakte rozemarijn en 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet samen met het vlees 45 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verwijder ondertussen de harde kern van het witloof en snipper fijn. Meng er de veldsla, 3 eetl. olijfolie en de azijn onder en kruid met peper en zout.

  13. Zet het varkenshaasje nog 4 à 5 min. onder een hete grill. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  14. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 190 °C en laat de aardappelen nog 10 min. garen.

  15. Afwerking:
  16. Snij het vlees in sneetjes en giet er wat braadvocht over. Serveer met de zoete aardappelen en het witloofslaatje.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (± 30 min.) 1 Schil 125 g zoete aardappelen en snij in blokjes. Verwijder de harde kern van 1/2 stronk witloof en snipper fijn. Snij 25 g varkenshaasje (beenhouwerij) in kleine stukjes. 2 Kook de groenten 15 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd het vlees toe. 3 Meng er 5 blaadjes fijngesnipperde platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie en 1 mespunt peper onder. Mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 30 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Álibi (rood) Vinho Regional Alentejano Portugal

Bekijk het recept digitaal