- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met limoenpersillade en zoete aardappel
Onze drankensuggesties
Wijn Álibi (rood) Vinho Regional Alentejano Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de limoenen (niet het wit).
-
Hak de rozemarijnblaadjes grof en rits de tijmblaadjes van de takjes.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Smelt de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan.
-
Meng ondertussen het paneermeel met de peterselie, de tijm, de limoenzeste en het knoflook.
-
Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en bestrijk het met de mosterd. Verdeel er het peterseliemengsel over.
-
Doe de stukken zoete aardappel in een andere ovenschaal en meng er de fijngehakte rozemarijn en 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet samen met het vlees 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder ondertussen de harde kern van het witloof en snipper fijn. Meng er de veldsla, 3 eetl. olijfolie en de azijn onder en kruid met peper en zout.
-
Zet het varkenshaasje nog 4 à 5 min. onder een hete grill. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 190 °C en laat de aardappelen nog 10 min. garen.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en giet er wat braadvocht over. Serveer met de zoete aardappelen en het witloofslaatje.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (± 30 min.) 1 Schil 125 g zoete aardappelen en snij in blokjes. Verwijder de harde kern van 1/2 stronk witloof en snipper fijn. Snij 25 g varkenshaasje (beenhouwerij) in kleine stukjes. 2 Kook de groenten 15 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd het vlees toe. 3 Meng er 5 blaadjes fijngesnipperde platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie en 1 mespunt peper onder. Mix fijn.
Onze drankensuggesties
Wijn Álibi (rood) Vinho Regional Alentejano Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de limoenen (niet het wit).
-
Hak de rozemarijnblaadjes grof en rits de tijmblaadjes van de takjes.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Smelt de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan.
-
Meng ondertussen het paneermeel met de peterselie, de tijm, de limoenzeste en het knoflook.
-
Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en bestrijk het met de mosterd. Verdeel er het peterseliemengsel over.
-
Doe de stukken zoete aardappel in een andere ovenschaal en meng er de fijngehakte rozemarijn en 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet samen met het vlees 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder ondertussen de harde kern van het witloof en snipper fijn. Meng er de veldsla, 3 eetl. olijfolie en de azijn onder en kruid met peper en zout.
-
Zet het varkenshaasje nog 4 à 5 min. onder een hete grill. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 190 °C en laat de aardappelen nog 10 min. garen.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en giet er wat braadvocht over. Serveer met de zoete aardappelen en het witloofslaatje.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (± 30 min.) 1 Schil 125 g zoete aardappelen en snij in blokjes. Verwijder de harde kern van 1/2 stronk witloof en snipper fijn. Snij 25 g varkenshaasje (beenhouwerij) in kleine stukjes. 2 Kook de groenten 15 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd het vlees toe. 3 Meng er 5 blaadjes fijngesnipperde platte peterselie, 1 koffiel. plantaardige olie en 1 mespunt peper onder. Mix fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Álibi (rood) Vinho Regional Alentejano Portugal