Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 885 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 12.4 g
Vezel 5 g
Eiwit 80.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in halvemaantjes.

  4. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en bak nog ± 15 min.

  9. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de courgettes toe en stoof 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg 1 dl water toe en laat 5 min. sudderen.

  10. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta onder de courgettes. Voeg de rucola en de halve kerstomaten toe. Bestrooi met de parmezaanschilfers.

  12. Afwerking:
  13. Snij de varkenshaasjes in schuine sneetjes en serveer met de tagliatelle.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in blokjes. 2 Kook of stoom de courgette samen met 30 g verse tagliatelle en 20 g varkenshaasje 15 min. gaar. Giet af. 3 Voeg 2 blaadjes rucola en 1 koffiel. plantaardige olie toe. Mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in halvemaantjes.

  4. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en bak nog ± 15 min.

  9. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de courgettes toe en stoof 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg 1 dl water toe en laat 5 min. sudderen.

  10. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta onder de courgettes. Voeg de rucola en de halve kerstomaten toe. Bestrooi met de parmezaanschilfers.

  12. Afwerking:
  13. Snij de varkenshaasjes in schuine sneetjes en serveer met de tagliatelle.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in blokjes. 2 Kook of stoom de courgette samen met 30 g verse tagliatelle en 20 g varkenshaasje 15 min. gaar. Giet af. 3 Voeg 2 blaadjes rucola en 1 koffiel. plantaardige olie toe. Mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 885 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 12.4 g
Vezel 5 g
Eiwit 80.1 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Bourgogne Gamay A.O.P. Gamay Noir La Burgondie

Bekijk het recept digitaal