Varkenshaasje met tijm en venkelrisotto
Varkenshaasje met tijm en venkelrisotto

Varkenshaasje met tijm en venkelrisotto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 37 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Los het anderhalve blokje groentebouillon op in 7,5 dl heet water.

  4. Snij de venkels in de lengte in 4 en verwijder het harde gedeelte. Snij de rest in fijne reepjes. Snipper het venkelgroen fijn.

  5. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Pers de citroen en rasp de parmezaan.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter, dek af en laat 18 min. sudderen.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 10 min. garen op een matig vuur. Bestrooi met de tijm en het venkelgroen. Neem van het vuur en laat 5 min. rusten.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Kruid met peper en zout. Besprenkel met het citroensap en voeg toe aan de risotto. Meng alles goed door elkaar en voeg de parmezaan en 1 eetl. boter toe.

  12. Afwerking:
  13. Snij het varkenshaasje in schuine stukken. Verdeel de rucola over de borden en schik er wat sneetjes vlees op. Besprenkel met braadvocht en serveer met de risotto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Los het anderhalve blokje groentebouillon op in 7,5 dl heet water.

  4. Snij de venkels in de lengte in 4 en verwijder het harde gedeelte. Snij de rest in fijne reepjes. Snipper het venkelgroen fijn.

  5. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Pers de citroen en rasp de parmezaan.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter, dek af en laat 18 min. sudderen.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 10 min. garen op een matig vuur. Bestrooi met de tijm en het venkelgroen. Neem van het vuur en laat 5 min. rusten.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Kruid met peper en zout. Besprenkel met het citroensap en voeg toe aan de risotto. Meng alles goed door elkaar en voeg de parmezaan en 1 eetl. boter toe.

  12. Afwerking:
  13. Snij het varkenshaasje in schuine stukken. Verdeel de rucola over de borden en schik er wat sneetjes vlees op. Besprenkel met braadvocht en serveer met de risotto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 37 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal