- Bewaar

- Bewaar
Varkenskotelet in tomatensaus met spinazierijst
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de spinazie grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de ui en het knoflook toe en kruid met de Italiaanse kruiden. Overgiet met de tomatenstukjes en 1,5 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat op een zacht vuur nog 10 à 15 min. verder garen, tot de saus wat dikker is.
-
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de spinazie toe. Laat 5 min. slinken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en roer de spinazie onder de rijst.
-
Afwerking:
-
Verdeel de varkenskoteletten samen met de tomatensaus over de borden en serveer met de spinazierijst.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de spinazie grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de ui en het knoflook toe en kruid met de Italiaanse kruiden. Overgiet met de tomatenstukjes en 1,5 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat op een zacht vuur nog 10 à 15 min. verder garen, tot de saus wat dikker is.
-
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de spinazie toe. Laat 5 min. slinken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en roer de spinazie onder de rijst.
-
Afwerking:
-
Verdeel de varkenskoteletten samen met de tomatensaus over de borden en serveer met de spinazierijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi Toscana - Italië