Varkenskotelet in tomatensaus met spinazierijst
Varkenskotelet in tomatensaus met spinazierijst

Varkenskotelet in tomatensaus met spinazierijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 5.9 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 45.1 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de ui en het knoflook toe en kruid met de Italiaanse kruiden. Overgiet met de tomatenstukjes en 1,5 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat op een zacht vuur nog 10 à 15 min. verder garen, tot de saus wat dikker is.

  8. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de spinazie toe. Laat 5 min. slinken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en roer de spinazie onder de rijst.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de varkenskoteletten samen met de tomatensaus over de borden en serveer met de spinazierijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de ui en het knoflook toe en kruid met de Italiaanse kruiden. Overgiet met de tomatenstukjes en 1,5 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat op een zacht vuur nog 10 à 15 min. verder garen, tot de saus wat dikker is.

  8. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de spinazie toe. Laat 5 min. slinken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en roer de spinazie onder de rijst.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de varkenskoteletten samen met de tomatensaus over de borden en serveer met de spinazierijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 5.9 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 45.1 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal