Varkenskotelet met lentegroenten in mosterdroomsaus
Varkenskotelet met lentegroenten in mosterdroomsaus

Varkenskotelet met lentegroenten in mosterdroomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 41.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 13.5 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.

  4. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en dan in stukjes van 2 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min.

  9. Voeg de snijbonen toe en overgiet met de room. Roer er de mosterd onder en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de laatste min. de diepgevroren erwten toe en roer goed.

  11. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.

  4. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en dan in stukjes van 2 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min.

  9. Voeg de snijbonen toe en overgiet met de room. Roer er de mosterd onder en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de laatste min. de diepgevroren erwten toe en roer goed.

  11. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 41.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 13.5 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal