Varkenskotelet met quinoa en wortelen in kerriesaus
Varkenskotelet met quinoa en wortelen in kerriesaus

Varkenskotelet met quinoa en wortelen in kerriesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 20.5 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  4. Hak de uien grof.

  5. Snij de wortelen in fijne staafjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de quinoa 25 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig (laat ze niet bruin worden). Voeg de wortelen toe en roerbak nog 2 min.

  9. Giet er 2,5 dl water bij en kruid met het kerriepoeder, het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de lichte room en de mosterd toe en laat 5 min. onafgedekt inkoken.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de koteletten met de wortelen en de quinoa.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 25 g varkenskoteletten en 80 g wortelen in kleine stukjes. 2 Spoel 1 eetl. quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook samen met het vlees en de wortelen 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  4. Hak de uien grof.

  5. Snij de wortelen in fijne staafjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de quinoa 25 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig (laat ze niet bruin worden). Voeg de wortelen toe en roerbak nog 2 min.

  9. Giet er 2,5 dl water bij en kruid met het kerriepoeder, het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de lichte room en de mosterd toe en laat 5 min. onafgedekt inkoken.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de koteletten met de wortelen en de quinoa.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 25 g varkenskoteletten en 80 g wortelen in kleine stukjes. 2 Spoel 1 eetl. quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook samen met het vlees en de wortelen 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 662 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 20.5 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal