Varkenskotelet met winterse groentjes en Tempelier
Varkenskotelet met winterse groentjes en Tempelier

Varkenskotelet met winterse groentjes en Tempelier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 37.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in blokjes van 1 cm.

  3. Schil de raapjes en snij in halvemaantjes.

  4. Snipper de peterselie en de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de groenten en de ui 2 à 3 min.

  8. Blus de groenten met de Tempelier en schraap de braadresten los. Leg de koteletten weer in de pan en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met gekookte aardappelen en bestrooi ze met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in blokjes van 1 cm.

  3. Schil de raapjes en snij in halvemaantjes.

  4. Snipper de peterselie en de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de groenten en de ui 2 à 3 min.

  8. Blus de groenten met de Tempelier en schraap de braadresten los. Leg de koteletten weer in de pan en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met gekookte aardappelen en bestrooi ze met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 11.6 g
Eiwit 37.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal