- Bewaar

- Bewaar
Varkenskoteletten uit het Land van Herve
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Hak de peterselie fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne plakjes.
-
Schil de appelen, snij in 4 en dan in schijven. Schil de krielaardappelen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de koteletten met peper en zout.
-
Smelt 2/3 van de boter in een pan en bak de koteletten aan 1 kant goudbruin. Haal uit de pan. Bestrijk de ongebakken kant met de Luikse siroop en verdeel er de kaas over. Leg in een ovenschaal, overgiet met de cider en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en kruid met de peterselie.
-
Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de appelen 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Blus met de jenever en laat nog even inkoken.
-
Verdeel de koteletten over de borden en serveer met de gebakken appelschijfjes. Geef er de krielaardappelen in een apart kommetje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Hak de peterselie fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne plakjes.
-
Schil de appelen, snij in 4 en dan in schijven. Schil de krielaardappelen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de koteletten met peper en zout.
-
Smelt 2/3 van de boter in een pan en bak de koteletten aan 1 kant goudbruin. Haal uit de pan. Bestrijk de ongebakken kant met de Luikse siroop en verdeel er de kaas over. Leg in een ovenschaal, overgiet met de cider en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en kruid met de peterselie.
-
Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de appelen 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Blus met de jenever en laat nog even inkoken.
-
Verdeel de koteletten over de borden en serveer met de gebakken appelschijfjes. Geef er de krielaardappelen in een apart kommetje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras