Varkenskoteletten uit het Land van Herve
Varkenskoteletten uit het Land van Herve

Varkenskoteletten uit het Land van Herve

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 904 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 21.7 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 43.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 44.6 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Hak de peterselie fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne plakjes.

  3. Schil de appelen, snij in 4 en dan in schijven. Schil de krielaardappelen.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de koteletten met peper en zout.

  5. Smelt 2/3 van de boter in een pan en bak de koteletten aan 1 kant goudbruin. Haal uit de pan. Bestrijk de ongebakken kant met de Luikse siroop en verdeel er de kaas over. Leg in een ovenschaal, overgiet met de cider en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en kruid met de peterselie.

  7. Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de appelen 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Blus met de jenever en laat nog even inkoken.

  8. Verdeel de koteletten over de borden en serveer met de gebakken appelschijfjes. Geef er de krielaardappelen in een apart kommetje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Hak de peterselie fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne plakjes.

  3. Schil de appelen, snij in 4 en dan in schijven. Schil de krielaardappelen.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de koteletten met peper en zout.

  5. Smelt 2/3 van de boter in een pan en bak de koteletten aan 1 kant goudbruin. Haal uit de pan. Bestrijk de ongebakken kant met de Luikse siroop en verdeel er de kaas over. Leg in een ovenschaal, overgiet met de cider en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en kruid met de peterselie.

  7. Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de appelen 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Blus met de jenever en laat nog even inkoken.

  8. Verdeel de koteletten over de borden en serveer met de gebakken appelschijfjes. Geef er de krielaardappelen in een apart kommetje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 904 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 21.7 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 43.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 44.6 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal