Varkensmignonette met cambozolasaus en spinazie
Varkensmignonette met cambozolasaus en spinazie

Varkensmignonette met cambozolasaus en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 29.8 g
Suiker 4.9 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 47.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Hak de walnootpitten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de mignonettes aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. zachtjes verder garen.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Voeg de laatste 2 min. de ui en het knoflook toe.

  9. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Kruid met peper en zout. Roer er de zongedroogde tomaten onder.

  10. Doe een scheutje water in de braadpan met het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de cambozola onder tot hij gesmolten is.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappelen en de spinazie over de borden.

  13. Snij de mignonettes in schuine reepjes en schik ze ernaast. Lepel er de kaassaus over en bestrooi met de walnootpitten.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Kook 50 g aardappelblokjes samen met 100 g verse spinazie en 30 g mignonette 12 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Hak de walnootpitten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de mignonettes aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. zachtjes verder garen.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Voeg de laatste 2 min. de ui en het knoflook toe.

  9. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Kruid met peper en zout. Roer er de zongedroogde tomaten onder.

  10. Doe een scheutje water in de braadpan met het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de cambozola onder tot hij gesmolten is.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappelen en de spinazie over de borden.

  13. Snij de mignonettes in schuine reepjes en schik ze ernaast. Lepel er de kaassaus over en bestrooi met de walnootpitten.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Kook 50 g aardappelblokjes samen met 100 g verse spinazie en 30 g mignonette 12 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 29.8 g
Suiker 4.9 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 47.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal