- Bewaar

- Bewaar
Varkensmignonette met gebakken aardappelen en wortelen
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in gelijke staafjes.
-
Snij de champignons in 4 of in 6.
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. verder garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Bak de aardappelen 3 à 4 min. lichtbruin in de pan van het vlees.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de wortelen toe en kruid met de takjes tijm, peper en zout. Overgiet met 1 dl water en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Meng de champignons en de mosterd onder de wortelen.
-
Afwerking:
-
Snij de mignonettes in schuine reepjes en verdeel samen met de groenten en de aardappelen over de borden.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 100 g wortel en 50 g aardappel en snij in gelijke stukken. Kook samen met enkele blaadjes verse tijm 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 30 g varkensmignonette toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in gelijke staafjes.
-
Snij de champignons in 4 of in 6.
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. verder garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Bak de aardappelen 3 à 4 min. lichtbruin in de pan van het vlees.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de wortelen toe en kruid met de takjes tijm, peper en zout. Overgiet met 1 dl water en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Meng de champignons en de mosterd onder de wortelen.
-
Afwerking:
-
Snij de mignonettes in schuine reepjes en verdeel samen met de groenten en de aardappelen over de borden.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 100 g wortel en 50 g aardappel en snij in gelijke stukken. Kook samen met enkele blaadjes verse tijm 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 30 g varkensmignonette toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc