Varkensmignonette met gebakken aardappelen en wortelen
Varkensmignonette met gebakken aardappelen en wortelen

Varkensmignonette met gebakken aardappelen en wortelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 40.1 g
Suiker 8.8 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 39.1 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in gelijke staafjes.

  4. Snij de champignons in 4 of in 6.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. verder garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  10. Bak de aardappelen 3 à 4 min. lichtbruin in de pan van het vlees.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de kookpot.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de wortelen toe en kruid met de takjes tijm, peper en zout. Overgiet met 1 dl water en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  13. Meng de champignons en de mosterd onder de wortelen.

  14. Afwerking:
  15. Snij de mignonettes in schuine reepjes en verdeel samen met de groenten en de aardappelen over de borden.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 100 g wortel en 50 g aardappel en snij in gelijke stukken. Kook samen met enkele blaadjes verse tijm 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 30 g varkensmignonette toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in gelijke staafjes.

  4. Snij de champignons in 4 of in 6.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. verder garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  10. Bak de aardappelen 3 à 4 min. lichtbruin in de pan van het vlees.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de kookpot.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de wortelen toe en kruid met de takjes tijm, peper en zout. Overgiet met 1 dl water en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  13. Meng de champignons en de mosterd onder de wortelen.

  14. Afwerking:
  15. Snij de mignonettes in schuine reepjes en verdeel samen met de groenten en de aardappelen over de borden.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Schil 100 g wortel en 50 g aardappel en snij in gelijke stukken. Kook samen met enkele blaadjes verse tijm 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 30 g varkensmignonette toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 40.1 g
Suiker 8.8 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 39.1 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal