- Bewaar

- Bewaar
Varkensmignonnette met broccoligratin
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil eventueel de krielaardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de broccoli's in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne repen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de krielaardappelen, de broccoli en de hamreepjes in een ovenschaal.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg al roerend en beetje bij beetje de koude melk toe tot u een gladde saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat er de helft van de kaasreepjes in smelten.
-
Giet de kaassaus in de ovenschaal en verdeel er de rest van de kaasreepjes over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een goudbruin korstje.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de mignonnettes aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten toe en laat nog ± 10 min. gaar worden.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus met het bier en 1/2 dl water. Schraap de braadresten los met een houten lepel en roer er de Luikse siroop onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil eventueel de krielaardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de broccoli's in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne repen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de krielaardappelen, de broccoli en de hamreepjes in een ovenschaal.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg al roerend en beetje bij beetje de koude melk toe tot u een gladde saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat er de helft van de kaasreepjes in smelten.
-
Giet de kaassaus in de ovenschaal en verdeel er de rest van de kaasreepjes over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een goudbruin korstje.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de mignonnettes aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten toe en laat nog ± 10 min. gaar worden.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus met het bier en 1/2 dl water. Schraap de braadresten los met een houten lepel en roer er de Luikse siroop onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur