Varkensmignonnettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus
Varkensmignonnettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus

Varkensmignonnettes met geraspte wortel en pastinaak in roomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 44 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de wortelen en de pastinaken.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de geraspte wortel en pastinaak toe samen met het kerriepoeder en de kurkuma. Giet er de lichte room bij en laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de geroosterde sesamzaadjes.

  8. Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl water. Haal van het vuur, leg er een propere handdoek over en laat nog enkele minuten stomen. Roer los met een vork.

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Kruid de varkensmignonnettes met zwarte peper en zout en bak ze 4 à 5 min. goudbruin aan elke kant, afhankelijk van de dikte.

  10. Afwerking:
  11. Werk de romige groentjes af met de fijngehakte peterselie en serveer met de rijst en de varkensmignonnettes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de wortelen en de pastinaken.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de geraspte wortel en pastinaak toe samen met het kerriepoeder en de kurkuma. Giet er de lichte room bij en laat 8 à 10 min. stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de geroosterde sesamzaadjes.

  8. Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl water. Haal van het vuur, leg er een propere handdoek over en laat nog enkele minuten stomen. Roer los met een vork.

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Kruid de varkensmignonnettes met zwarte peper en zout en bak ze 4 à 5 min. goudbruin aan elke kant, afhankelijk van de dikte.

  10. Afwerking:
  11. Werk de romige groentjes af met de fijngehakte peterselie en serveer met de rijst en de varkensmignonnettes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 44 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal