Varkensmignonnettes met sinaasappelsaus
Varkensmignonnettes met sinaasappelsaus

Varkensmignonnettes met sinaasappelsaus

10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 331 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de varkensmignonnettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min.).

  4. Laat ze op een zachter vuur 2 à 3 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout en neem de pan van het vuur.

  5. Giet de verwarmde Grand Marnier over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  6. Giet het sinaasappelsap, het citroensap en de kippenbouillon in de pan en verwarm er de sinaasappelschijfjes in.

  7. Haal de schijfjes sinaasappel uit de pan, zet het vuur hoger en laat de saus 2 à 3 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder tot u een lichtgebonden saus bekomt. Werk af met room. Proef of de saus voldoende gekruid is (eventueel bijkruiden met peper en zout).

  8. Afwerking:
  9. Garneer de vleesschotel met de schijfjes sinaasappel en serveer met kroketjes of pasta (bv. linguine of tagliatelle).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de varkensmignonnettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min.).

  4. Laat ze op een zachter vuur 2 à 3 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout en neem de pan van het vuur.

  5. Giet de verwarmde Grand Marnier over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  6. Giet het sinaasappelsap, het citroensap en de kippenbouillon in de pan en verwarm er de sinaasappelschijfjes in.

  7. Haal de schijfjes sinaasappel uit de pan, zet het vuur hoger en laat de saus 2 à 3 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder tot u een lichtgebonden saus bekomt. Werk af met room. Proef of de saus voldoende gekruid is (eventueel bijkruiden met peper en zout).

  8. Afwerking:
  9. Garneer de vleesschotel met de schijfjes sinaasappel en serveer met kroketjes of pasta (bv. linguine of tagliatelle).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 331 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 34 g

Bekijk het recept digitaal