- Bewaar

- Bewaar
Varkensmignonnettes met sinaasappelsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de varkensmignonnettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min.).
-
Laat ze op een zachter vuur 2 à 3 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout en neem de pan van het vuur.
-
Giet de verwarmde Grand Marnier over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Giet het sinaasappelsap, het citroensap en de kippenbouillon in de pan en verwarm er de sinaasappelschijfjes in.
-
Haal de schijfjes sinaasappel uit de pan, zet het vuur hoger en laat de saus 2 à 3 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder tot u een lichtgebonden saus bekomt. Werk af met room. Proef of de saus voldoende gekruid is (eventueel bijkruiden met peper en zout).
-
Afwerking:
-
Garneer de vleesschotel met de schijfjes sinaasappel en serveer met kroketjes of pasta (bv. linguine of tagliatelle).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de varkensmignonnettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min.).
-
Laat ze op een zachter vuur 2 à 3 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout en neem de pan van het vuur.
-
Giet de verwarmde Grand Marnier over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Giet het sinaasappelsap, het citroensap en de kippenbouillon in de pan en verwarm er de sinaasappelschijfjes in.
-
Haal de schijfjes sinaasappel uit de pan, zet het vuur hoger en laat de saus 2 à 3 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder tot u een lichtgebonden saus bekomt. Werk af met room. Proef of de saus voldoende gekruid is (eventueel bijkruiden met peper en zout).
-
Afwerking:
-
Garneer de vleesschotel met de schijfjes sinaasappel en serveer met kroketjes of pasta (bv. linguine of tagliatelle).