Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel
Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel

Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel

3 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 45.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + minstens 12 u. marineren)

  3. Snij de ui en de knoflookteentjes grof.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Snij de gember in plakjes.

  5. Mix de ingrediënten voor de oosterse pasta samen met 1 dl water fijn.

  6. Leg op elk varkenssneetje 1 sneetje spek, rol op en steek vast met een cocktailprikker. Schik de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel er de oosterse pasta over, dek af met vershoudfolie en laat minstens 12 u. marineren in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (15 min.)
  8. Schil de koolrabi's en de aardappelen en rasp ze (u hebt van elk ± dezelfde hoeveelheid nodig). Meng goed en dep droog met keukenpapier.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de varkensrolletjes 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur na 10 min. tot 175 °C.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een ruime braadpan met antiaanbaklaag en bak de geraspte groenten en de korianderblaadjes 15 min. Schep regelmatig om tot de groenten gaar zijn en het vocht verdampt is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  13. Druk de groenten plat tot een koek met een paletmes en bak 15 min. verder op een zacht vuur. Leg een plat bord omgekeerd op de pan en draai de pan om, zodat de rösti op het bord terechtkomt. Laat de rösti voorzichtig uit het bord glijden in de pan, met de ongebakken kant naar onderen. Bak nog ± 10 min. verder.

  14. Haal het vlees uit de ovenschaal, verwijder de prikkers en hou warm. Giet wat water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat even inkoken.

  15. Afwerking:
  16. Snij de varkensrolletjes in schuine stukjes en de rösti in 4 punten. Verdeel over de borden en lepel er wat saus over. Geef er de rest van de saus apart bij en serveer met een salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + minstens 12 u. marineren)

  3. Snij de ui en de knoflookteentjes grof.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn. Snij de gember in plakjes.

  5. Mix de ingrediënten voor de oosterse pasta samen met 1 dl water fijn.

  6. Leg op elk varkenssneetje 1 sneetje spek, rol op en steek vast met een cocktailprikker. Schik de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel er de oosterse pasta over, dek af met vershoudfolie en laat minstens 12 u. marineren in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (15 min.)
  8. Schil de koolrabi's en de aardappelen en rasp ze (u hebt van elk ± dezelfde hoeveelheid nodig). Meng goed en dep droog met keukenpapier.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de varkensrolletjes 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur na 10 min. tot 175 °C.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een ruime braadpan met antiaanbaklaag en bak de geraspte groenten en de korianderblaadjes 15 min. Schep regelmatig om tot de groenten gaar zijn en het vocht verdampt is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  13. Druk de groenten plat tot een koek met een paletmes en bak 15 min. verder op een zacht vuur. Leg een plat bord omgekeerd op de pan en draai de pan om, zodat de rösti op het bord terechtkomt. Laat de rösti voorzichtig uit het bord glijden in de pan, met de ongebakken kant naar onderen. Bak nog ± 10 min. verder.

  14. Haal het vlees uit de ovenschaal, verwijder de prikkers en hou warm. Giet wat water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat even inkoken.

  15. Afwerking:
  16. Snij de varkensrolletjes in schuine stukjes en de rösti in 4 punten. Verdeel over de borden en lepel er wat saus over. Geef er de rest van de saus apart bij en serveer met een salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 45.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Fougas - A.O.P. Côtes de Bourg Les Lauriers - A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal