Varkenssnede met prei in mosterdroomsaus en aardappelblokjes
Varkenssnede met prei in mosterdroomsaus en aardappelblokjes

Varkenssnede met prei in mosterdroomsaus en aardappelblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 65.7 g
Suiker 24.9 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 50.2 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in fijne halvemaantjes.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en het knoflook 5 min. Overgiet met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. sudderen.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en bak de varkenssneden goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg ze 5 min. voor het einde van de kooktijd op de prei en laat mee garen.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van het vlees en bak de diepgevroren aardappelblokjes 5 à 10 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in fijne halvemaantjes.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en het knoflook 5 min. Overgiet met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. sudderen.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en bak de varkenssneden goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg ze 5 min. voor het einde van de kooktijd op de prei en laat mee garen.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van het vlees en bak de diepgevroren aardappelblokjes 5 à 10 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 65.7 g
Suiker 24.9 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 50.2 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint Mont

Bekijk het recept digitaal