Varkensspiering met spinaziestoemp en blackwellsaus
Varkensspiering met spinaziestoemp en blackwellsaus

Varkensspiering met spinaziestoemp en blackwellsaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2531 kj
Energie 605 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 2.2 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 41.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  4. Verhit de rest van de olijfolie olijfolie in een pan en bak de spieringen goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Doe de pickels en de room in de pan van de varkensspiering en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de spinazie en de boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  4. Verhit de rest van de olijfolie olijfolie in een pan en bak de spieringen goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Doe de pickels en de room in de pan van de varkensspiering en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de spinazie en de boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2531 kj
Energie 605 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 2.2 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 41.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

bier Peak Tripel Sterk blond bier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo – Italië

Bekijk het recept digitaal