Vegan fishstickburger met zoeteaardappelfrietjes en yoghurt-dillesaus
Vegan fishstickburger met zoeteaardappelfrietjes en yoghurt-dillesaus

Vegan fishstickburger met zoeteaardappelfrietjes en yoghurt-dillesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 75.1 g
Suiker 12.4 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 14.7 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in frieten van 1,5 cm dik.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Snij de tomaten in schijfjes.

  6. Snij met een dunschiller fijne linten van de komkommer.

  7. Knip de tuinkers los.

  8. Snipper de dille fijn.

  9. Snij de rode ui in ringen.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de zoeteaardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven en schep halverwege om.

  12. Haal de bakplaat na 15 min. uit de oven en leg er de vegan fishsticks naast. Zet nog 15 min. in de oven. Draai na 8 min. de vegan fishsticks om.

  13. Meng het plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt met de dille, de helft van de tuinkers en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  14. Besprenkel het Turks brood met wat water en zet 6 min. in de oven.

  15. Snij het Turks brood open. Beleg met de jonge slascheuten. Verdeel er de rode ui, de vegan fishsticks, de tomaat en de komkommer over. Werk af met de helft van de plantaardige yoghurt-dillesaus en de tuinkers. Dek af met de bovenste helft van het brood en snij in 4. Prik er een leuke prikker in om de burger vast te zetten.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met de zoeteaardappelfrietjes, de rest van de sla en de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in frieten van 1,5 cm dik.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Snij de tomaten in schijfjes.

  6. Snij met een dunschiller fijne linten van de komkommer.

  7. Knip de tuinkers los.

  8. Snipper de dille fijn.

  9. Snij de rode ui in ringen.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de zoeteaardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven en schep halverwege om.

  12. Haal de bakplaat na 15 min. uit de oven en leg er de vegan fishsticks naast. Zet nog 15 min. in de oven. Draai na 8 min. de vegan fishsticks om.

  13. Meng het plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt met de dille, de helft van de tuinkers en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  14. Besprenkel het Turks brood met wat water en zet 6 min. in de oven.

  15. Snij het Turks brood open. Beleg met de jonge slascheuten. Verdeel er de rode ui, de vegan fishsticks, de tomaat en de komkommer over. Werk af met de helft van de plantaardige yoghurt-dillesaus en de tuinkers. Dek af met de bovenste helft van het brood en snij in 4. Prik er een leuke prikker in om de burger vast te zetten.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met de zoeteaardappelfrietjes, de rest van de sla en de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 75.1 g
Suiker 12.4 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 14.7 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Trois Colonnes rosé A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal