Veganburger met champignon-aardappelpannetje en spinazie
Veganburger met champignon-aardappelpannetje en spinazie

Veganburger met champignon-aardappelpannetje en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 2.2 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 20.8 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Laat intussen de veganburgers oppervlakkig ontdooien.

  4. Laat diepgevroren champignonschijfjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit).

  6. Pers het knoflook.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes aan alle kanten goudbruin.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de veganburgers goudbruin en gaar op een zacht vuur.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en voeg het knoflook en de champignons toe. Bak de champignons 5 min. Bruin op een hoog vuur.

  11. Laat de diepgevroren spinazie langzaam en al roerend opwarmen in een kookpot op een zacht vuur.

  12. Meng de aardappelblokjes onder de champignons. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Lepel op elk bord een portie spinazie en verdeel er de champignonaardappelmengeling over. Bestrooi met de citroenzeste en serveer met een veganburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Laat intussen de veganburgers oppervlakkig ontdooien.

  4. Laat diepgevroren champignonschijfjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit).

  6. Pers het knoflook.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes aan alle kanten goudbruin.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de veganburgers goudbruin en gaar op een zacht vuur.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en voeg het knoflook en de champignons toe. Bak de champignons 5 min. Bruin op een hoog vuur.

  11. Laat de diepgevroren spinazie langzaam en al roerend opwarmen in een kookpot op een zacht vuur.

  12. Meng de aardappelblokjes onder de champignons. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Lepel op elk bord een portie spinazie en verdeel er de champignonaardappelmengeling over. Bestrooi met de citroenzeste en serveer met een veganburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 2.2 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 20.8 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal