Vegetarische balletjes in tomatensaus met multicolorsla en aardappelwedges
Vegetarische balletjes in tomatensaus met multicolorsla en aardappelwedges

Vegetarische balletjes in tomatensaus met multicolorsla en aardappelwedges

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water en snij in fijne partjes. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snipper intussen de ui fijn. Schil de wortelen en snij in heel fijne blokjes.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de wortelen. Voeg de kerstomatensalsa toe en vul de fles van de salsa voor de helft met water. Voeg samen met het laurierblaadje en de balletjes toe aan de kookpot en kruid met peper en zout. Laat ± 15 min. koken.

  6. Maak de blaadjes van de multicolorsla los. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer met de balletjes en de aardappelwedges.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water en snij in fijne partjes. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snipper intussen de ui fijn. Schil de wortelen en snij in heel fijne blokjes.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de wortelen. Voeg de kerstomatensalsa toe en vul de fles van de salsa voor de helft met water. Voeg samen met het laurierblaadje en de balletjes toe aan de kookpot en kruid met peper en zout. Laat ± 15 min. koken.

  6. Maak de blaadjes van de multicolorsla los. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer met de balletjes en de aardappelwedges.

Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Champ des Murailles 'Un Hameau Perdu' A.O.P. Corbières Boutenac Bier Kwak Amber Amberbier

Bekijk het recept digitaal