Vegetarische balletjes met farfalle en bloemkoolsaus
Vegetarische balletjes met farfalle en bloemkoolsaus

Vegetarische balletjes met farfalle en bloemkoolsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 75.8 g
Suiker 9.6 g
Vezel 14.1 g
Eiwit 48.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  3. Snij de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes van ± 1 cm.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de bloemkool 20 à 25 min. heel zacht in lichtgezouten water.

  7. Kook intussen de farfalle 13 à 15 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoliroosjes toe voor de laatste 8 min. Giet af en doe in een grote ovenschaal. Meng er de vegetarische balletjes onder.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Hou wat kookvocht van de bloemkool apart en giet de rest af. Mix de bloemkool met het plantaardig alternatief voor room en de helft van de geraspte kaas (voeg wat van het kookvocht toe als de saus te dik is). Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de platte peterselie toe.

  10. Giet de bloemkoolsaus over de pasta met balletjes en meng. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  11. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven en zet eventueel de grill even aan.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de schotel met de rest van de platte peterselie.

Tip

Liever zonder oven? Bak de balletjes even voor u ze aan de schotel toevoegt. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Verdeel 50 g bloemkool en 50 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de groenten samen met 25 g farfalle 15 min. in water. Giet af. 2 Mix alles met de blaadjes van 1 takje platte peterselie en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  3. Snij de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes van ± 1 cm.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de bloemkool 20 à 25 min. heel zacht in lichtgezouten water.

  7. Kook intussen de farfalle 13 à 15 min. in lichtgezouten water. Voeg de broccoliroosjes toe voor de laatste 8 min. Giet af en doe in een grote ovenschaal. Meng er de vegetarische balletjes onder.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Hou wat kookvocht van de bloemkool apart en giet de rest af. Mix de bloemkool met het plantaardig alternatief voor room en de helft van de geraspte kaas (voeg wat van het kookvocht toe als de saus te dik is). Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de platte peterselie toe.

  10. Giet de bloemkoolsaus over de pasta met balletjes en meng. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  11. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven en zet eventueel de grill even aan.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de schotel met de rest van de platte peterselie.

Tip

Liever zonder oven? Bak de balletjes even voor u ze aan de schotel toevoegt. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (20 min.) 1 Verdeel 50 g bloemkool en 50 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de groenten samen met 25 g farfalle 15 min. in water. Giet af. 2 Mix alles met de blaadjes van 1 takje platte peterselie en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 75.8 g
Suiker 9.6 g
Vezel 14.1 g
Eiwit 48.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal