Vegetarische burger met groenterijst en pesto
Vegetarische burger met groenterijst en pesto

Vegetarische burger met groenterijst en pesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 79.2 g
Eiwit 21.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de wortelen en de bonen oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  3. Laat de groenteburgers oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de bonen in 3 en de champignons in 4.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de bonen toe en roerbak 5 min.

  9. Voeg de wortelen toe en bak nog eens 5 min. Doe er dan de champignons bij en bak opnieuw 5 min.

  10. Mix ondertussen het basilicum, de helft van de rucola, de pijnboompitten, de geraspte parmezaan en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Kook de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de rijstolie in een braadpan. Bak de groenteburgers aan beide kanten mooi bruin.

  13. Meng de rijst met de groenten en de pesto.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de groenteburger met de groenterijst en de groene pesto. Werk af met de rest van de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de wortelen en de bonen oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  3. Laat de groenteburgers oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de bonen in 3 en de champignons in 4.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de bonen toe en roerbak 5 min.

  9. Voeg de wortelen toe en bak nog eens 5 min. Doe er dan de champignons bij en bak opnieuw 5 min.

  10. Mix ondertussen het basilicum, de helft van de rucola, de pijnboompitten, de geraspte parmezaan en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Kook de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de rijstolie in een braadpan. Bak de groenteburgers aan beide kanten mooi bruin.

  13. Meng de rijst met de groenten en de pesto.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de groenteburger met de groenterijst en de groene pesto. Werk af met de rest van de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 79.2 g
Eiwit 21.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje

Bekijk het recept digitaal