- Bewaar

- Bewaar
Vegetarische moussaka
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Wijn Tsantali `Nemea' Réserve - A.O.P. Nemea - Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.) - Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes van ± 2 mm met een dunschiller of een mandoline. - Snij de aubergines in de lengte in plakken van ± 1/2 cm dik. - Snij de ongeschilde courgette in schijfjes van ± 1/2 cm dik. - Snij 2 uien in ringen en snipper 1 ui fijn. Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de aardappelen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Verdeel intussen de aubergineplakken over een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
-
Meng de aardappelplakjes met de courgetteschijfjes, 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de oven. Voeg dan de uiringen toe, meng goed en laat nog 5 min. roosteren in de oven.
-
Haal de aubergineplakken uit de oven en leg 2 plakken opzij voor de afwerking. Meng 5 eetl. olijfolie met de cayennepeper, de oregano, peper en zout. Strijk er de aubergines mee in.
-
Verhit intussen 1/2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes en de agavesiroop toe en meng goed. Kruid met peper en zout en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Schep een heel dun laagje tomatensaus in een ovenschaal en verdeel er de helft van de aubergines over. Ga verder met 1/4 van de courgette-aardappelmengeling en lepel er weer een heel dun laagje tomatensaus over. Verkruimel er 1/3 van de feta over en voeg 1/4 van de courgette-aardappelmengeling toe. Ga verder met een dun laagje tomatensaus, de rest van de aubergines en 1/4 van de courgettemengeling. Voeg opnieuw wat tomatensaus, 1/3 van de feta en de rest van de courgettemengeling toe. Eindig met de rest van de tomatensaus.
-
Klop het ei los en meng met de yoghurt en de rest van de feta. Verdeel over de tomatensaus. Leg er de 2 overgebleven aubergineplakken op. Zet 30 à 35 min. in de hete oven, op 200 °C.
-
Haal uit de oven en laat 5 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rucola.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Wijn Tsantali `Nemea' Réserve - A.O.P. Nemea - Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.) - Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes van ± 2 mm met een dunschiller of een mandoline. - Snij de aubergines in de lengte in plakken van ± 1/2 cm dik. - Snij de ongeschilde courgette in schijfjes van ± 1/2 cm dik. - Snij 2 uien in ringen en snipper 1 ui fijn. Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de aardappelen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Verdeel intussen de aubergineplakken over een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
-
Meng de aardappelplakjes met de courgetteschijfjes, 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de oven. Voeg dan de uiringen toe, meng goed en laat nog 5 min. roosteren in de oven.
-
Haal de aubergineplakken uit de oven en leg 2 plakken opzij voor de afwerking. Meng 5 eetl. olijfolie met de cayennepeper, de oregano, peper en zout. Strijk er de aubergines mee in.
-
Verhit intussen 1/2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes en de agavesiroop toe en meng goed. Kruid met peper en zout en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Schep een heel dun laagje tomatensaus in een ovenschaal en verdeel er de helft van de aubergines over. Ga verder met 1/4 van de courgette-aardappelmengeling en lepel er weer een heel dun laagje tomatensaus over. Verkruimel er 1/3 van de feta over en voeg 1/4 van de courgette-aardappelmengeling toe. Ga verder met een dun laagje tomatensaus, de rest van de aubergines en 1/4 van de courgettemengeling. Voeg opnieuw wat tomatensaus, 1/3 van de feta en de rest van de courgettemengeling toe. Eindig met de rest van de tomatensaus.
-
Klop het ei los en meng met de yoghurt en de rest van de feta. Verdeel over de tomatensaus. Leg er de 2 overgebleven aubergineplakken op. Zet 30 à 35 min. in de hete oven, op 200 °C.
-
Haal uit de oven en laat 5 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rucola.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Wijn Tsantali `Nemea' Réserve - A.O.P. Nemea - Griekenland