Vegetarische nasi goreng
Vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 57.2 g
Eiwit 14.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de wortelen in dunne staafjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Scheur de champignons in grove stukken.

  7. Hak de koriander en de peterselie fijn.

  8. Klop de eieren los in een kom en voeg de helft van de fijngehakte kruiden toe.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en voeg de eieren toe. Bak tot een omelet. Laat de omelet op een bord glijden en snij in fijne reepjes.

  11. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de helft van de lente-uitjes 2 min.

  12. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur.

  13. Voeg de wortelstaafjes en paprikareepjes toe, overgiet met de sojasaus en een scheutje water en laat 5 min. meestoven.

  14. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen. Roer los met een vork.

  15. Meng de reepjes omelet en de groenten onder de rijst. Werk af met de rest van de fijngehakte kruiden en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de wortelen in dunne staafjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Scheur de champignons in grove stukken.

  7. Hak de koriander en de peterselie fijn.

  8. Klop de eieren los in een kom en voeg de helft van de fijngehakte kruiden toe.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en voeg de eieren toe. Bak tot een omelet. Laat de omelet op een bord glijden en snij in fijne reepjes.

  11. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de helft van de lente-uitjes 2 min.

  12. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur.

  13. Voeg de wortelstaafjes en paprikareepjes toe, overgiet met de sojasaus en een scheutje water en laat 5 min. meestoven.

  14. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen. Roer los met een vork.

  15. Meng de reepjes omelet en de groenten onder de rijst. Werk af met de rest van de fijngehakte kruiden en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 57.2 g
Eiwit 14.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Bonnefois I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal