Vegetarische nuggets met frietjes en coleslaw
Vegetarische nuggets met frietjes en coleslaw

Vegetarische nuggets met frietjes en coleslaw

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 84 g
Suiker 30 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 18.7 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de spitskool en de wortelen en meng goed.

  4. Roer de appelazijn onder de mayonaise en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng onder de geraspte groenten. Voeg de rozijnen toe en zet in de koelkast.

  5. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in frietvorm.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met zeezout. Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de nuggets 4 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met de zoetzure saus en de coleslaw.

Tip

Maak de coleslaw de dag vooraf. Dan komen alle smaken nog beter tot uiting.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de spitskool en de wortelen en meng goed.

  4. Roer de appelazijn onder de mayonaise en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng onder de geraspte groenten. Voeg de rozijnen toe en zet in de koelkast.

  5. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in frietvorm.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met zeezout. Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de nuggets 4 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met de zoetzure saus en de coleslaw.

Tip

Maak de coleslaw de dag vooraf. Dan komen alle smaken nog beter tot uiting.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 84 g
Suiker 30 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 18.7 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal