Vegetarische nuggets met spinaziepuree en cashewnoten
Vegetarische nuggets met spinaziepuree en cashewnoten

Vegetarische nuggets met spinaziepuree en cashewnoten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2427 kj
Energie 580 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 4.9 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 21.2 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Rooster intussen de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui 3 min. Voeg dan het knoflook toe en bak nog 2 min.

  4. Giet de aardappelen af en stamp samen met de amandeldrink tot een grove puree. Schep de ui en het knoflook samen met de spinazie onder de aardappelpuree en verwarm nog enkele minuten op een zacht vuur.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de nuggets aan beide kanten goudbruin (baktijd: zie verpakking).

  6. Verdeel de nuggets samen met de puree over de borden en werk af met de noten.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sofie Noyen (@sofienoyen).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Rooster intussen de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui 3 min. Voeg dan het knoflook toe en bak nog 2 min.

  4. Giet de aardappelen af en stamp samen met de amandeldrink tot een grove puree. Schep de ui en het knoflook samen met de spinazie onder de aardappelpuree en verwarm nog enkele minuten op een zacht vuur.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de nuggets aan beide kanten goudbruin (baktijd: zie verpakking).

  6. Verdeel de nuggets samen met de puree over de borden en werk af met de noten.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sofie Noyen (@sofienoyen).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2427 kj
Energie 580 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 4.9 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 21.2 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal