Veggieballetjes in tomatensaus
Veggieballetjes in tomatensaus

Veggieballetjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 15.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Hak de koriander fijn.

  6. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  7. Rasp 2 wortelen. Snij de rest in schijfjes.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de ui en de helft van het knoflook glazig. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  11. Doe de gebakken ui en het knoflook samen met de kikkererwten en het ei in een hoge maatbeker en mix fijn met de staafmixer. Meng er de geraspte wortelen en de helft van de koriander onder. Rol er 12 balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rest van de ui en het knoflook glazig. Voeg de schijfjes wortel toe en laat 10 min. stoven. Voeg de snoeptomaatjes toe en kruid met peper. Laat nog 5 min. verder stoven. Roer er nadien de room onder.

  13. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng er de rest van de koriander onder en kruid met peper.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes 10 min. op een matig vuur.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de couscous over de borden, lepel er de saus over en serveer met de balletjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g wortelen en 50 g snoeptomaatjes in stukjes. 2 Kook samen met 25 g couscous 15 min. in een bodempje water. 3 Meng er 1 takje fijngesnipperde koriander en 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Hak de koriander fijn.

  6. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  7. Rasp 2 wortelen. Snij de rest in schijfjes.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de ui en de helft van het knoflook glazig. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  11. Doe de gebakken ui en het knoflook samen met de kikkererwten en het ei in een hoge maatbeker en mix fijn met de staafmixer. Meng er de geraspte wortelen en de helft van de koriander onder. Rol er 12 balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rest van de ui en het knoflook glazig. Voeg de schijfjes wortel toe en laat 10 min. stoven. Voeg de snoeptomaatjes toe en kruid met peper. Laat nog 5 min. verder stoven. Roer er nadien de room onder.

  13. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng er de rest van de koriander onder en kruid met peper.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes 10 min. op een matig vuur.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de couscous over de borden, lepel er de saus over en serveer met de balletjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g wortelen en 50 g snoeptomaatjes in stukjes. 2 Kook samen met 25 g couscous 15 min. in een bodempje water. 3 Meng er 1 takje fijngesnipperde koriander en 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 15.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal