Veggieballetjes met spinaziegnocchi en peterselie-basilicumpesto
Veggieballetjes met spinaziegnocchi en peterselie-basilicumpesto

Veggieballetjes met spinaziegnocchi en peterselie-basilicumpesto

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 34.8 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Hak de peterselie en het basilicum grof. Mix samen met de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Roer er de spinazie onder en laat ± 5 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  8. Kook intussen de gnocchi 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de spinazie, de pesto en de room onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Hak de peterselie en het basilicum grof. Mix samen met de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Roer er de spinazie onder en laat ± 5 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  8. Kook intussen de gnocchi 2 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de spinazie, de pesto en de room onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 34.8 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donkere trappist Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal