Veggieburger met gevulde paprika en basilicumdressing
Veggieburger met gevulde paprika en basilicumdressing

Veggieburger met gevulde paprika en basilicumdressing

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 39.1 g
Eiwit 25.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in 2 of 4.

  3. Snij de paprika's middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaad lijsten. Kook de paprikahelften 10 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat uitlekken.

  4. Kook ondertussen de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. op een hevig vuur. Breng op smaak met het limoensap, de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Meng met de mozzarella en de risone.

  6. Vul de paprikahelften met de champignonmengeling en verpak in aluminiumfolie. Zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Maak intussen de basilicumdressing: snipper de sjalot fijn en pers het halve knoflook teentje. Mix samen met de basilicumblaadjes en 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Zet de gevulde paprika's ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de diepgevroren vegetarische burgers 8 à 10 min. op een middel hoog vuur. Draai halverwege om.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de veggieburgers over de borden en lepel er wat basilicumdressing rond.

  14. Geef er de gevulde paprika's bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in 2 of 4.

  3. Snij de paprika's middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaad lijsten. Kook de paprikahelften 10 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat uitlekken.

  4. Kook ondertussen de risone gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. op een hevig vuur. Breng op smaak met het limoensap, de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Meng met de mozzarella en de risone.

  6. Vul de paprikahelften met de champignonmengeling en verpak in aluminiumfolie. Zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Maak intussen de basilicumdressing: snipper de sjalot fijn en pers het halve knoflook teentje. Mix samen met de basilicumblaadjes en 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Zet de gevulde paprika's ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de diepgevroren vegetarische burgers 8 à 10 min. op een middel hoog vuur. Draai halverwege om.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de veggieburgers over de borden en lepel er wat basilicumdressing rond.

  14. Geef er de gevulde paprika's bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 39.1 g
Eiwit 25.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Radieuse Wijn Inycon | Nero d'Avola-Shiraz | I.G.T. Sicilia | Sicilia | Italië

Bekijk het recept digitaal