- Bewaar
- Bewaar
Veggieburger van pompoen en quinoa met geroosterde patatjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
-
Snipper het knoflook, de rode ui en het basilicum fijn.
-
Breek de eieren en klop los met een vork.
-
Snij de pompoen in blokjes.
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 6 à 8 minuten de broodjes bij in de oven. Laat de broodjes afkoelen.
-
Kook intussen de quinoa 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en roer los met een vork.
-
Kook de pompoen 12 min. gaar in een andere kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen.
-
Doe de pompoen samen met het paneermeel, het chiazaad, de rode ui, de eieren, het knoflook en het basilicum in een mengkom. Mix fijn met een staafmixer. Of doe deze stap in een blender.
-
Meng de quinoa onder het pompoenmengsel en verdeel in 4 gelijke porties. Kneed elke portie tot een burger. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 5 à 6 min. aan elke kant op een zacht vuurtje. Draai regelmatig om.
-
Meng 1 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn onder de rucola. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de broodjes open. Besmeer de onderkant met de tapenade en bedek achtereenvolgens met wat rucola, wat tomaat en een burger. Bestrooi met de geroosterde uitjes en sluit de burger. Steek vast met een cocktailprikker. Serveer met de aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
-
Snipper het knoflook, de rode ui en het basilicum fijn.
-
Breek de eieren en klop los met een vork.
-
Snij de pompoen in blokjes.
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 6 à 8 minuten de broodjes bij in de oven. Laat de broodjes afkoelen.
-
Kook intussen de quinoa 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en roer los met een vork.
-
Kook de pompoen 12 min. gaar in een andere kookpot met lichtgezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen.
-
Doe de pompoen samen met het paneermeel, het chiazaad, de rode ui, de eieren, het knoflook en het basilicum in een mengkom. Mix fijn met een staafmixer. Of doe deze stap in een blender.
-
Meng de quinoa onder het pompoenmengsel en verdeel in 4 gelijke porties. Kneed elke portie tot een burger. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 5 à 6 min. aan elke kant op een zacht vuurtje. Draai regelmatig om.
-
Meng 1 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn onder de rucola. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de broodjes open. Besmeer de onderkant met de tapenade en bedek achtereenvolgens met wat rucola, wat tomaat en een burger. Bestrooi met de geroosterde uitjes en sluit de burger. Steek vast met een cocktailprikker. Serveer met de aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger