Veggieschnitzel met krieltjes-rodekoolsalade en mango
Veggieschnitzel met krieltjes-rodekoolsalade en mango

Veggieschnitzel met krieltjes-rodekoolsalade en mango

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 53.5 g
Suiker 15.9 g
Vezel 14.3 g
Eiwit 23.6 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in fijne schijfjes.

  2. Snij de rodekool in heel fijne reepjes (dat gaat makkelijk met een rasp of mandoline).

  3. Snij het vruchtvlees van 1/2 mango in blokjes van 1/2 cm. Mix de rest van de mango tot een gladde puree.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de koriander grof.

  5. Maak de mangovinaigrette: meng de mangopuree met de sojasaus, het sesamzaad en de sesamolie. Kruid met peper.

  6. Verhit de arachideolie in een pan en bak de vegetarische schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant.

  7. Meng de rodekool met de mangoblokjes, de krieltjes en de lente-uitjes. Kruid met peper en zout.

  8. Serveer de vegetarische schnitzels met de krieltjessalade. Werk af met de koriander en geef er de mangovinaigrette bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in fijne schijfjes.

  2. Snij de rodekool in heel fijne reepjes (dat gaat makkelijk met een rasp of mandoline).

  3. Snij het vruchtvlees van 1/2 mango in blokjes van 1/2 cm. Mix de rest van de mango tot een gladde puree.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de koriander grof.

  5. Maak de mangovinaigrette: meng de mangopuree met de sojasaus, het sesamzaad en de sesamolie. Kruid met peper.

  6. Verhit de arachideolie in een pan en bak de vegetarische schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant.

  7. Meng de rodekool met de mangoblokjes, de krieltjes en de lente-uitjes. Kruid met peper en zout.

  8. Serveer de vegetarische schnitzels met de krieltjessalade. Werk af met de koriander en geef er de mangovinaigrette bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 53.5 g
Suiker 15.9 g
Vezel 14.3 g
Eiwit 23.6 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca Chili

Bekijk het recept digitaal