Veggieschnitzel met krieltjes, spinazie en yoghurtdressing
Veggieschnitzel met krieltjes, spinazie en yoghurtdressing

Veggieschnitzel met krieltjes, spinazie en yoghurtdressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 6.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 27.8 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de platte peterselie, het bieslook, de ui en het knoflook fijn. Meng de platte peterselie, het bieslook en het knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  5. Bereiding:
  6. Kook de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij middendoor.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Meng er de krieltjes onder.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vegetarische schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de krielaardappelen met spinazie over de borden en lepel er wat yoghurtdressing over. Serveer met de vegetarische schnitzels.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en kook samen met 100 g spinazie en 2 takjes platte peterselie 20 min. gaar. Giet af. 2 Klop intussen 1 ei los met een vork. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak tot een omelet. 3 Mix de krieltjes, de spinazie en de helft van de omelet fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de platte peterselie, het bieslook, de ui en het knoflook fijn. Meng de platte peterselie, het bieslook en het knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  5. Bereiding:
  6. Kook de ongeschilde krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij middendoor.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Meng er de krieltjes onder.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vegetarische schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de krielaardappelen met spinazie over de borden en lepel er wat yoghurtdressing over. Serveer met de vegetarische schnitzels.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen en kook samen met 100 g spinazie en 2 takjes platte peterselie 20 min. gaar. Giet af. 2 Klop intussen 1 ei los met een vork. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak tot een omelet. 3 Mix de krieltjes, de spinazie en de helft van de omelet fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 6.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 27.8 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal