Venkel in sinaasappel-wijnsaus
Venkel in sinaasappel-wijnsaus

Venkel in sinaasappel-wijnsaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 8.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Verwijder 4 buitenste bladeren van de venkelknollen en bewaar ze. Snij de venkelknollen middendoor en dan in fijne reepjes.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Schil met een scherp mes de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen los. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Stoom de venkelblaadjes 20 min. gaar boven lichtgezouten water (ze mogen nog krokant zijn).

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelreepjes en het knoflook 10 min.

  11. Voeg de lente-uitjes toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Overgiet met de witte wijn en de Alpro Cuisine. Laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even koken en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de venkelreepjes in een venkelblad. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en de geroosterde pijnboompitten.

  15. Serveer met aardappelpuree.

Tip

Verwacht u een vegetarische gast op uw feestje? Dan is dit een ideaal gerecht voor hem of haar. Maak vooraf (bv. de dag voordien) de vulling klaar en warm ze de dag zelf even terug op, terwijl u het venkelblad stoomt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Verwijder 4 buitenste bladeren van de venkelknollen en bewaar ze. Snij de venkelknollen middendoor en dan in fijne reepjes.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Schil met een scherp mes de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen los. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Stoom de venkelblaadjes 20 min. gaar boven lichtgezouten water (ze mogen nog krokant zijn).

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelreepjes en het knoflook 10 min.

  11. Voeg de lente-uitjes toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Overgiet met de witte wijn en de Alpro Cuisine. Laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even koken en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de venkelreepjes in een venkelblad. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en de geroosterde pijnboompitten.

  15. Serveer met aardappelpuree.

Tip

Verwacht u een vegetarische gast op uw feestje? Dan is dit een ideaal gerecht voor hem of haar. Maak vooraf (bv. de dag voordien) de vulling klaar en warm ze de dag zelf even terug op, terwijl u het venkelblad stoomt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 8.1 g

Bekijk het recept digitaal