Venkelrisotto met gerookte zalm
Venkelrisotto met gerookte zalm

Venkelrisotto met gerookte zalm

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 34 g
Zout 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. Los de bouillonblokjes op in 6 dl heet water. Rasp de parmezaan.

  2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  3. Overgiet met de witte wijn en laat al roerend helemaal verdampen. Roer er dan de visbouillon onder en laat ± 18 min. garen. Roer regelmatig.

  4. Snij intussen de venkels in blokjes van max. 1/2 cm. Bewaar het groen voor de afwerking. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel ± 15 min. op een zacht vuur.

  5. Haal de risotto van het vuur en roer er de boter, de parmezaan en de venkel onder. Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met de zalmreepjes en een plukje venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. Los de bouillonblokjes op in 6 dl heet water. Rasp de parmezaan.

  2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  3. Overgiet met de witte wijn en laat al roerend helemaal verdampen. Roer er dan de visbouillon onder en laat ± 18 min. garen. Roer regelmatig.

  4. Snij intussen de venkels in blokjes van max. 1/2 cm. Bewaar het groen voor de afwerking. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel ± 15 min. op een zacht vuur.

  5. Haal de risotto van het vuur en roer er de boter, de parmezaan en de venkel onder. Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met de zalmreepjes en een plukje venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 34 g
Zout 5.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Saison Dupont Blond bier Bier Hoegaarden wit 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Vintense 'Cépages' Chardonnay 0,0 % Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal