Verrassingsbroodje met gegrilde groenten
Verrassingsbroodje met gegrilde groenten

Verrassingsbroodje met gegrilde groenten

1 u.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 13.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de broodjes ontdooien, snij de bovenkant eraf en hol de broodjes uit.

  3. Schil de zoete aardappel.

  4. Snij de paprika in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Snij de aubergine, de courgette, en de zoete aardappel met een dunschiller in lange, brede repen ter grootte van de broodjes.

  6. Bereiding:
  7. Leg de gesneden groenten op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Besprenkel de groenten met de rest van de olijfolie.

  8. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat gedurende 20 min. gaar worden.

  9. Verwijder de schil van de paprika.

  10. Meng de ricotta met de geraspte parmezaan en kruid met peper en zout.

  11. Smeer de binnenkant van de broodjes in met de pesto. Vul de broodjes met de paprika, courgette, een laagje ricotta met parmezaan, zoete aardappel en aubergine. De broodjes moeten goed gevuld zijn.

  12. Zet er de bovenkant weer op en wikkel in huishoudfolie. Plaats er gewicht op (zoals een schotel of kookpot) en zet enkele uren in de koelkast.

  13. Verwijder de huishoudfolie en plaats de broodjes 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de broodjes in brede repen, verdeel over de borden en garneer met wat rucola. Dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de broodjes ontdooien, snij de bovenkant eraf en hol de broodjes uit.

  3. Schil de zoete aardappel.

  4. Snij de paprika in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Snij de aubergine, de courgette, en de zoete aardappel met een dunschiller in lange, brede repen ter grootte van de broodjes.

  6. Bereiding:
  7. Leg de gesneden groenten op een ovenplaat die u met 1 eetl. olijfolie ingesmeerd hebt. Besprenkel de groenten met de rest van de olijfolie.

  8. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat gedurende 20 min. gaar worden.

  9. Verwijder de schil van de paprika.

  10. Meng de ricotta met de geraspte parmezaan en kruid met peper en zout.

  11. Smeer de binnenkant van de broodjes in met de pesto. Vul de broodjes met de paprika, courgette, een laagje ricotta met parmezaan, zoete aardappel en aubergine. De broodjes moeten goed gevuld zijn.

  12. Zet er de bovenkant weer op en wikkel in huishoudfolie. Plaats er gewicht op (zoals een schotel of kookpot) en zet enkele uren in de koelkast.

  13. Verwijder de huishoudfolie en plaats de broodjes 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de broodjes in brede repen, verdeel over de borden en garneer met wat rucola. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 13.8 g

Bekijk het recept digitaal