Verrassingscourgette
Verrassingscourgette

Verrassingscourgette

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 60.1 g
Eiwit 41 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotjes fijn en meng onder het kalfsgehakt. Doe er ook de groene peperbolletjes bij. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en eventueel peper en zout.

  3. Snij een klein hoedje van de courgettes en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt.

  4. Bereiding:
  5. Vul de courgettes op met het gehaktmengsel en schik in een vuurvaste schotel. Laat 15 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  6. Omring met de tomatenblokjes en laat nog 15 min. verder bakken. Leng eventueel aan met een scheutje water.

  7. Strooi de geraspte kaas over de courgettes en laat 5 min. gratineren onder de grill.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de gevulde courgettes met de tomatenblokjes en gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotjes fijn en meng onder het kalfsgehakt. Doe er ook de groene peperbolletjes bij. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en eventueel peper en zout.

  3. Snij een klein hoedje van de courgettes en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt.

  4. Bereiding:
  5. Vul de courgettes op met het gehaktmengsel en schik in een vuurvaste schotel. Laat 15 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  6. Omring met de tomatenblokjes en laat nog 15 min. verder bakken. Leng eventueel aan met een scheutje water.

  7. Strooi de geraspte kaas over de courgettes en laat 5 min. gratineren onder de grill.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de gevulde courgettes met de tomatenblokjes en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 60.1 g
Eiwit 41 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Villa Sopita D.O.C. Valpolicella Italië Wijn Italiaanse rode wijn uit de streek van Verona (Noord-Italië). Bezit een aangenaam fris en fruitig boeket. Wijn Montpeyroux Réserve A.C. Coteaux du Languedoc Wijn De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar gekonfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen.

Bekijk het recept digitaal