- Bewaar

- Bewaar
Verrassingspakketjes met lam en groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Grote Spaanse wijn: gecorseerd, fruitig, met een fijne houttoets en veel finesse. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren, met een selectie van de meest rijpe druiven. De wijn rijpt in eiken vaten.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen, de preiwitten en de selder zo fijn mogelijk.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Kook de bladeren van de spitskool gedurende 2 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Snij het dikste stuk van de middennerf, maar laat het blad bovenaan heel. Dep droog met keukenpapier.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de rumpsteaks aan beide zijden goudbruin gedurende 1 à 2 min. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten. Zet de braadpan opzij voor de saus.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en roerbak alle groentjes en het knoflook gedurende 2 à 3 min. Verdeel 1 eetl. groentjes over elk blad van de spitskool. Leg er een lamsrumpsteak op. Laat de overblijvende groentjes in de steelpan en zet koel weg. Vouw de spitskoolbladeren dicht en leg de pakketjes met de sluiting naar onder in een ovenschotel. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Schuif de ovenschotel in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat 9 à 12 min. bakken (afhankelijk van de dikte, het vlees moet nog rosé zijn).
-
Giet de kippenbouillon in de braadpan en maak de braadresten los. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus mooi gebonden is. Kruid naar smaak met peper, zout en rozemarijn.
-
Verwarm de resterende groenten al roerend in het steelpannetje met een nootje boter gedurende 3 à 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de pakketjes in 2 of 3 dikke schuine sneden en leg ze in waaiervorm op de borden. Giet er saus naast en serveer met de groentjes en een aardappelgratin.
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Grote Spaanse wijn: gecorseerd, fruitig, met een fijne houttoets en veel finesse. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren, met een selectie van de meest rijpe druiven. De wijn rijpt in eiken vaten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen, de preiwitten en de selder zo fijn mogelijk.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Kook de bladeren van de spitskool gedurende 2 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Snij het dikste stuk van de middennerf, maar laat het blad bovenaan heel. Dep droog met keukenpapier.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de rumpsteaks aan beide zijden goudbruin gedurende 1 à 2 min. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten. Zet de braadpan opzij voor de saus.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en roerbak alle groentjes en het knoflook gedurende 2 à 3 min. Verdeel 1 eetl. groentjes over elk blad van de spitskool. Leg er een lamsrumpsteak op. Laat de overblijvende groentjes in de steelpan en zet koel weg. Vouw de spitskoolbladeren dicht en leg de pakketjes met de sluiting naar onder in een ovenschotel. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Schuif de ovenschotel in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat 9 à 12 min. bakken (afhankelijk van de dikte, het vlees moet nog rosé zijn).
-
Giet de kippenbouillon in de braadpan en maak de braadresten los. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus mooi gebonden is. Kruid naar smaak met peper, zout en rozemarijn.
-
Verwarm de resterende groenten al roerend in het steelpannetje met een nootje boter gedurende 3 à 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de pakketjes in 2 of 3 dikke schuine sneden en leg ze in waaiervorm op de borden. Giet er saus naast en serveer met de groentjes en een aardappelgratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja - Spanje Grote Spaanse wijn: gecorseerd, fruitig, met een fijne houttoets en veel finesse. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren, met een selectie van de meest rijpe druiven. De wijn rijpt in eiken vaten.