- Bewaar

- Bewaar
Vers Tunesisch brood met tonijnvulling
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Caprice des Anges 'Grain de Gris' I.G.P. Vallée du Paradis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
(15 min. + 45 min. rust + 30 à 35 min. in de oven)
-
Laat de melk lauw worden in een steelpan. Verkruimel er de gist in en laat oplossen.
-
Doe de bloem in een grote mengkom. Voeg de melk, de olijfolie en zout toe. Kneed 5 min. tot een soepel deeg. Vorm een bol en dek af met een propere keukenhanddoek. Laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Kook intussen 4 eieren 8 min. in water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en prak fijn met een vork.
-
Snipper de kruiden fijn en laat de tonijn uitlekken. Meng alles met de eieren en de harissa.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg plat. Maak er een grote rechthoek van 3 à 4 cm dik van. Leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Lepel de tonijnvulling in een brede streep over het midden van het deeg. Verkruimel er de smeerkaas over.
-
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Draai met behulp van het bakpapier om zodat de vouw aan de onderkant zit.
-
Klop 1 ei los en besmeer er het brood mee. Bestrooi met het sesamzaad.
-
Bak het brood 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij het brood in brede sneden en eet warm op.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Caprice des Anges 'Grain de Gris' I.G.P. Vallée du Paradis
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
(15 min. + 45 min. rust + 30 à 35 min. in de oven)
-
Laat de melk lauw worden in een steelpan. Verkruimel er de gist in en laat oplossen.
-
Doe de bloem in een grote mengkom. Voeg de melk, de olijfolie en zout toe. Kneed 5 min. tot een soepel deeg. Vorm een bol en dek af met een propere keukenhanddoek. Laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Kook intussen 4 eieren 8 min. in water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en prak fijn met een vork.
-
Snipper de kruiden fijn en laat de tonijn uitlekken. Meng alles met de eieren en de harissa.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg plat. Maak er een grote rechthoek van 3 à 4 cm dik van. Leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Lepel de tonijnvulling in een brede streep over het midden van het deeg. Verkruimel er de smeerkaas over.
-
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Draai met behulp van het bakpapier om zodat de vouw aan de onderkant zit.
-
Klop 1 ei los en besmeer er het brood mee. Bestrooi met het sesamzaad.
-
Bak het brood 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij het brood in brede sneden en eet warm op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Caprice des Anges 'Grain de Gris' I.G.P. Vallée du Paradis