Visfilet met zuiderse tomatensaus en witloofstoemp
Visfilet met zuiderse tomatensaus en witloofstoemp

Visfilet met zuiderse tomatensaus en witloofstoemp

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 46.9 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de pangasiusfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Haal ze door de bloem en kruid met peper en zout.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in stukjes van 1 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de wijn. Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Laat sudderen tot al het vocht is verdampt.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng onder de aardappelpuree.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de pangasiusfilets ± 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de visfilets over de borden en lepel er de saus over. Serveer met de witloofstoemp.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de pangasiusfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Haal ze door de bloem en kruid met peper en zout.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in stukjes van 1 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de wijn. Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Laat sudderen tot al het vocht is verdampt.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng onder de aardappelpuree.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de pangasiusfilets ± 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de visfilets over de borden en lepel er de saus over. Serveer met de witloofstoemp.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 46.9 g
Eiwit 33.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal