Visgratin met andijvie en aardappelpuree
Visgratin met andijvie en aardappelpuree

Visgratin met andijvie en aardappelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 33.5 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 22.1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak intussen de amandelnoten fijn en meng onder het paneermeel.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de andijvie in repen.

  7. Pers de helft van de citroen. Snij de rest in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en laat de andijvie 10 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 30 g boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Meng er de helft van de emmentaler onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg het citroensap toe.

  13. Verdeel de puree over een ovenschaal. Schep er de andijvie over en schik er de vis bovenop. Leg op elk stuk vis een schijfje citroen en overgiet met de kaassaus. Werk af met de rest van de emmentaler en de paneermeel-notenmengeling. Zet 20 à 25 min. in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak intussen de amandelnoten fijn en meng onder het paneermeel.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de andijvie in repen.

  7. Pers de helft van de citroen. Snij de rest in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en laat de andijvie 10 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 30 g boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Meng er de helft van de emmentaler onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg het citroensap toe.

  13. Verdeel de puree over een ovenschaal. Schep er de andijvie over en schik er de vis bovenop. Leg op elk stuk vis een schijfje citroen en overgiet met de kaassaus. Werk af met de rest van de emmentaler en de paneermeel-notenmengeling. Zet 20 à 25 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 33.5 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 22.1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal