Visgratin met broccoli
Visgratin met broccoli

Visgratin met broccoli

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 42.2 g
Eiwit 45.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 30 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  5. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook intussen de aardappelblokjes 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de eieren en 5 dl melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Stoom de broccoliroosjes of kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Maak de saus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even al roerend drogen op het vuur. Giet de melk er beetje bij beetje bij, tot u een gladde saus hebt. Voeg 300 g geraspte kaas toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.

  12. Beboter een ovenschotel (1 eetl.) en leg er de puree in. Verdeel er vervolgens de vis en dan de broccoliroosjes over. Giet er ten slotte de kaassaus over.

  13. Werk de schotel af met 200 g geraspte kaas en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 30 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  5. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook intussen de aardappelblokjes 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de eieren en 5 dl melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Stoom de broccoliroosjes of kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Maak de saus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even al roerend drogen op het vuur. Giet de melk er beetje bij beetje bij, tot u een gladde saus hebt. Voeg 300 g geraspte kaas toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.

  12. Beboter een ovenschotel (1 eetl.) en leg er de puree in. Verdeel er vervolgens de vis en dan de broccoliroosjes over. Giet er ten slotte de kaassaus over.

  13. Werk de schotel af met 200 g geraspte kaas en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 42.2 g
Eiwit 45.5 g

Bekijk het recept digitaal