- Bewaar

- Bewaar
Visgratin met broccoli
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 30 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook intussen de aardappelblokjes 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de eieren en 5 dl melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Stoom de broccoliroosjes of kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak de saus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even al roerend drogen op het vuur. Giet de melk er beetje bij beetje bij, tot u een gladde saus hebt. Voeg 300 g geraspte kaas toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.
-
Beboter een ovenschotel (1 eetl.) en leg er de puree in. Verdeel er vervolgens de vis en dan de broccoliroosjes over. Giet er ten slotte de kaassaus over.
-
Werk de schotel af met 200 g geraspte kaas en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 30 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook intussen de aardappelblokjes 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de eieren en 5 dl melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Stoom de broccoliroosjes of kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak de saus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even al roerend drogen op het vuur. Giet de melk er beetje bij beetje bij, tot u een gladde saus hebt. Voeg 300 g geraspte kaas toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper.
-
Beboter een ovenschotel (1 eetl.) en leg er de puree in. Verdeel er vervolgens de vis en dan de broccoliroosjes over. Giet er ten slotte de kaassaus over.
-
Werk de schotel af met 200 g geraspte kaas en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.