Visjes op een groentebedje
Visjes op een groentebedje

Visjes op een groentebedje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 872 kcal
Vet 58.7 g
Verzadigd vet 24 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 3.9 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 46.7 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stap 1
  3. ALS EEN VIS IN HET WATER
  4. Zo goed voel jij je als chef-kok. Dit snijwerk is dan ook geen enkel probleem voor jou.
  5. Snij de citroen in mooie schijfjes.

  6. Snij de bacon in fijne reepjes.

  7. Verdeel de broccoli in roosjes. Dat doe je door de roosjes voorzichtig van de steel te snijden.

  8. Je hulpkok mag de broccoli 4 min. koken in water, met het deksel van de pot. Wil je dat de broccoli mooi groen blijft? Spoel de roosjes dan onder koud water na het afgieten.

  9. Stap 2 'BLUB BLUB'
  10. Zegt de broccoli! Terwijl die kookt, kan jij naar hartenlust de volgende ingrediënten mengen. Neem al maar een vork, lepel of klopper.

  11. Neem een kommetje en meng daarin de room met de mosterd. Meng de olijfolie met de tijm in een ander kommetje. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Nu nog een klein beetje snijwerk. Snij alle stukken vis nog eens in 2. Bestrijk ze daarna met de kruidenolie. Dat doe je best met een borsteltje.

  13. Stap 3
  14. HET NEUSJE VAN DE ZALM
  15. Zo goed wordt dit topgerecht! Zeker als je de volgende stappen volgt.
  16. Laat je hulpkok de oven al voorverwarmen op 180 °C.

  17. Neem een ovenschaal en wrijf die in met de boter.

  18. De eerste laag in de schotel maak je met de diepgevroren rustieke groentemix.

  19. Maak met de broccoli de tweede laag. Prop de reepjes bacon tussen de roosjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  20. Leg de stukken vis boven op het groentebedje. Wissel zalm en kabeljauw af. Giet er het roommengsel over.

  21. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas en werk af met de citroenschijfjes.

  22. Je hulpkok mag de schotel ± 20 min. in de oven zetten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Stap 1
  3. ALS EEN VIS IN HET WATER
  4. Zo goed voel jij je als chef-kok. Dit snijwerk is dan ook geen enkel probleem voor jou.
  5. Snij de citroen in mooie schijfjes.

  6. Snij de bacon in fijne reepjes.

  7. Verdeel de broccoli in roosjes. Dat doe je door de roosjes voorzichtig van de steel te snijden.

  8. Je hulpkok mag de broccoli 4 min. koken in water, met het deksel van de pot. Wil je dat de broccoli mooi groen blijft? Spoel de roosjes dan onder koud water na het afgieten.

  9. Stap 2 'BLUB BLUB'
  10. Zegt de broccoli! Terwijl die kookt, kan jij naar hartenlust de volgende ingrediënten mengen. Neem al maar een vork, lepel of klopper.

  11. Neem een kommetje en meng daarin de room met de mosterd. Meng de olijfolie met de tijm in een ander kommetje. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Nu nog een klein beetje snijwerk. Snij alle stukken vis nog eens in 2. Bestrijk ze daarna met de kruidenolie. Dat doe je best met een borsteltje.

  13. Stap 3
  14. HET NEUSJE VAN DE ZALM
  15. Zo goed wordt dit topgerecht! Zeker als je de volgende stappen volgt.
  16. Laat je hulpkok de oven al voorverwarmen op 180 °C.

  17. Neem een ovenschaal en wrijf die in met de boter.

  18. De eerste laag in de schotel maak je met de diepgevroren rustieke groentemix.

  19. Maak met de broccoli de tweede laag. Prop de reepjes bacon tussen de roosjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  20. Leg de stukken vis boven op het groentebedje. Wissel zalm en kabeljauw af. Giet er het roommengsel over.

  21. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas en werk af met de citroenschijfjes.

  22. Je hulpkok mag de schotel ± 20 min. in de oven zetten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 872 kcal
Vet 58.7 g
Verzadigd vet 24 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 3.9 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 46.7 g
Zout 2.3 g

Bekijk het recept digitaal