Vismignonnettes in een korstje met gestoofde venkel
Vismignonnettes in een korstje met gestoofde venkel

Vismignonnettes in een korstje met gestoofde venkel

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 50.3 g
Eiwit 35.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de mignonnettes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Pers de citroen (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Mix de uitgelekte bonen met de platte peterselie, de salie, 1 eetl. parmezaan, het gekruide zeezout, het knoflookteentje, het citroensap en 1 eetl. olijfolie tot een gladde pasta.

  6. Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snij elke helft in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  9. Leg de mignonnettes in een ovenschaal en besmeer met de wittebonenpasta. Besprenkel met wat olijfolie en zet 20 min. in de oven.

  10. Kook ondertussen de ongeschilde krielaardappelen 20 min. in lichtgezouten water.

  11. Verhit ook 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukken venkel. Blus met de witte wijn en kruid met zwarte peper en zout. Laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Bestrooi met de rest van de parmezaan op het einde van de gaartijd.

  12. Afwerking:
  13. Leg 2 verschillende mignonnettes op elk bord en dien op met de gestoofde venkel en de krielaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de mignonnettes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Pers de citroen (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Mix de uitgelekte bonen met de platte peterselie, de salie, 1 eetl. parmezaan, het gekruide zeezout, het knoflookteentje, het citroensap en 1 eetl. olijfolie tot een gladde pasta.

  6. Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snij elke helft in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.

  9. Leg de mignonnettes in een ovenschaal en besmeer met de wittebonenpasta. Besprenkel met wat olijfolie en zet 20 min. in de oven.

  10. Kook ondertussen de ongeschilde krielaardappelen 20 min. in lichtgezouten water.

  11. Verhit ook 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukken venkel. Blus met de witte wijn en kruid met zwarte peper en zout. Laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Bestrooi met de rest van de parmezaan op het einde van de gaartijd.

  12. Afwerking:
  13. Leg 2 verschillende mignonnettes op elk bord en dien op met de gestoofde venkel en de krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 50.3 g
Eiwit 35.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal